Weghorst zet reuzenstap naar handhaving, einde verhaal Krul

30 april 2022, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Burnley is hard op weg om ook volgend seizoen uit te komen in de Premier League. De club van Wout Weghorst won met 1-2 bij concurrent Watford en blijft uit de gevarenzone. Voor het Norwich City van Tim Krul is er wel een einde gekomen aan de tijd op het hoogste niveau.

Watford - Burnley 1-2

Weghorst zal een dubbel gevoel overhouden aan de belangrijke wedstrijd tegen Watford. De spits zag zijn ploeggenoten een 1-0 achterstand ombuigen in een 1-2 overwinning, maar op dat moment was Weghorst al gewisseld. Watford kwam vroeg op 1-0 door een eigen doelpunt van James Tarkowski. In de absolute slotfase sloeg Burnley vervolgens hard toe in de strijd tegen degradatie. In de 83e minuut maakte Jack Cork gelijk en drie minuten later kroonde Josh Brownhill zich tot matchwinner. Burnley staat nu vijf punten boven de streep.

Aston Villa - Norwich City 2-0

Voor Krul zit het avontuur in de Premier League er voorlopig op. De doelman bungelde het gehele seizoen al onderaan met Norwich City en kreeg zaterdagmiddag de definitieve nekslag. Op bezoek bij Aston Villa werd met 2-0 verloren door treffers van Ollie Watkins en Danny Ings. Norwich pakte met nog vier wedstrijden te gaan pas 21 punten en dat is simpelweg niet genoeg om mee te doen op het hoogste niveau. Het is voor de tweede keer op rij dat Norwich als promovendus direct weer uit de Premier League degradeert.

Wolverhampton Wanderers - Brighton & Hove Albion 0-3

In de strijd om plek zeven deed Brighton & Hove Albion uitstekende zaken op bezoek bij concurrent Wolverhampton Wanderers. Er werd namelijk afgetekend met 0-3 gewonnen door de bezoekers. Alexis MacAllister mocht in de eerste helft twee strafschoppen nemen en maakte er eentje. Na de thee nam Brighton afstand dankzij Leandro Trossard en Yves Bissouma. Wolves staat nu achtste en Brighton negende. Het wordt een lastig karwei om West Ham United van de felbegeerde zevende plek (Conference League) te krijgen.