Xavi reageert op uitspraken Koeman: "Voel de steun van de club"

Xavi reageert op uitspraken Koeman: "Voel de steun van de club"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 april 2022 – Xavi heeft zaterdagmiddag voor de eerste keer van zich laten horen na de recente uitspraken van Ronald Koeman. De Nederlander opperde namelijk dat hij hoopt dat de club alle steun geeft aan zijn opvolger. FC Barcelona kent een zeer teleurstellend seizoen.

Xavi werd in november 2021 door Barcelona aangetrokken als opvolger van Koeman. De aanstaand bondscoach van Oranje werd eerder dit seizoen ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. "Ik heb enorm veel respect en bewondering voor Koeman. Hij is in een moeilijke tijd naar de club gekomen. We moeten het werk dat hij hier heeft verricht respecteren en hem daarvoor bedanken", aldus Xavi op een persconferentie.

Lees ook: Koeman hoopt op steun voor Xavi: "Meer dan ik ontvangen heb"

Koeman heeft inmiddels vrede met zijn ontslag en hoopt dat Xavi de tijd krijgt om iets naar te zetten in het Camp Nou. "Ik voel de steun van het bestuur en de fans van de club. Daarom ga ik er alles aan doen om het om te draaien. Het is een feit dat we drie keer achter elkaar hebben verloren. Dat zullen we snel recht moeten zetten", besloot de trainer, die voor drie jaar tekende bij de Catalanen.

Barcelona speelt zondagavond (21.00 uur) in eigen stadion tegen laagvlieger Mallorca. Dat is voor de gastheer een belangrijke wedstrijd in de strijd om de twee plek in La Liga. De grootmacht moet de titel dit seizoen laten aan aartsrivaal Real Madrid en werd vroegtijdig uitgeschakeld in de Champions League, Europa League en Copa del Rey. Barcelona speelt nog tegen Mallorca, Real Betis, Celta de Vigo, Getafe en Villarreal.

Reacties

gerelateerd