Dessers krijgt advies over zijn toekomst: "Kijk naar Lukaku"

30 april 2022, 13:17

De uitstekende prestaties van Cyriel Dessers in het shirt van Feyenoord zijn de Belgische voetbalkenners niet ontgaan. Gert Verheyen van Het Nieuwsblad vindt Dessers 'een goede diepe spits', maar adviseert hem na dit seizoen niet terug te keren naar KRC Genk.

Dessers maakte afgelopen donderdag tegen Olympique Marseille zijn negende en tiende doelpunt in de Conference League, waardoor hij volgens Verheyen het stempel kwijt is dat hij alleen in Nederland kan scoren. "Ja, nu scoort hij bij een Nederlandse ploeg. Uiteraard is hij een goeie diepe spits. Alleen zijn z'n cijfers in België niet hetzelfde", begint de huisanalist van het dagblad.

Feyenoord kan Dessers na dit seizoen voor vier miljoen euro definitief overnemen van Genk. Mochten de Rotterdammers de koopoptie niet lichten, dan keert de aanvaller in principe terug naar zijn eigenlijke werkgever. "Ik geloof niet dat wanneer je ergens niet slaagt, uitgeleend wordt en terugkeert, het dan wél zou lukken", wordt Dessers afgeraden om terug te keren naar zijn eigenlijke werkgever.

In dienst van Genk maakte Dessers acht doelpunten in 39 wedstrijden. "Natuurlijk zat hij met Onuachu. Die zou hij niet uit de ploeg spelen, maar ik had wel verwacht dat ze samen iets konden betekenen. Niet dus. Omdat geen van beiden de hoeken induikt. Eigenlijk doen Dessers en Onuachu hetzelfde: de bal vasthouden, naar de buitenkant spelen en maken dat ze voor doel verschijnen. Donderdag tegen Marseille raakt Dessers 25 ballen. Meer hoeft niet, maar dat soort spits is hij wel altijd geweest."

Lukaku

Mocht Dessers terugkeren naar Genk, dan moet de club hem volgens Verheyen als dé diepe spits beschouwen. "En hem laten staan. Want als de trainer straks een andere spits beter vindt, zit Dessers weer op de bank. Hij verdient die kans, maar mocht ik in zijn plaats zijn, ik zou er alles aan doen om bij Feyenoord te blijven. Wegens de status die hij daar nu heeft. Je moet altijd van nul beginnen als je elders gaat. Kijk naar Lukaku. Die heeft zijn status bij Inter weggegooid. Terwijl je altijd beter presteert als je weet dat je ergens geapprecieerd wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen