Ajax gewaarschuwd: "Er moet een oplossing worden gevonden"

30 april 2022, 11:02

Ryan Gravenberch gaat zijn contract bij Ajax onder geen beding verlengen, zo maakt Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf bekend. De negentienjarige middenvelder staat in de nadrukkelijke belangstelling van Bayern München, maar de clubs hebben vooralsnog geen akkoord bereikt over de transfervoorwaarden. Mocht de deal klappen, dan kan dat grote financiële consequenties voor Ajax hebben.

Gravenberch heeft meerdere malen gezegd niet gratis bij Ajax te willen vertrekken, maar volgens Verweij zal de middenvelder niet bijtekenen als hij zijn gewenste transfer niet krijgt. "Dat gaat hij niet doen, dat is Ajax wel te kennen gegeven. Bayern München wil niet meer betalen dan de geboden zeventien miljoen euro plus zes miljoen euro. Ajax vindt dat te weinig, dus moet er een oplossing worden gevonden. Maar als die niet wordt gevonden, gaat Gravenberch zijn laatste contractjaar in."

Valentijn Driessen stipt aan dat er nog veel tijd is om de plooien glad te strijken. "Het is april. Eind augustus, 1 september, dan zullen we het zien. Dan weten we meer", aldus de chef voetbal van de krant. Verweij zou het 'heel vervelend' vinden voor Gravenberch als zijn transfer naar de Duitse topclub niet doorgaat. "Bayern München heeft hem een aanbieding gedaan, hij heeft gesprekken gevoerd en Julian Nagelsmann ziet het geweldig in hem zitten. Hij zegt dat hij speeltijd gaat krijgen. Eerst zien dan geloven, maar ik denk wel dat hij een dusdanige ontwikkeling doormaakt dat hij bij Bayern München aan de deur kan kloppen."

Verweij verwacht dat de familie Gravenberch er bij Ajax op zal aandringen om de aanbieding van Bayern München te accepteren. "Ik denk dat zijn familie zegt: zeventien miljoen euro plus zes miljoen euro is voor een negentienjarige jongen met een een eenjarig contract genoeg. Als ze daar geen genoegen mee nemen, dan moet hij toch maar het laatste contractjaar in."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen