Romelu Lukaku gebombardeerd tot Plan C voor Barcelona

30 april 2022, 10:28   Bijgewerkt: 30 april 2022, 11:18

De naam van Romelu Lukaku is opgedoken bij FC Barcelona. VolgensMarca wordt de Belgische spits van Chelsea een steeds serieuzere optie nu de komst van Erling Haaland en Robert Lewandowski onhaalbaar lijkt. Haaland is te duur en vervolgt zijn loopbaan waarschijnlijk bij Manchester City of Real Madrid, terwijl Lewandowski vermoedelijk gewoon bij Bayern München blijft.

Het is niet de eerste keer dat Lukaku in verband wordt gebracht met een transfer naar FC Barcelona. Mundo Deportivo claimde ruim een maand geleden ook al dat de Catalanen de situatie van de 28-jarige aanvaller nauwlettend in de gaten houden. Lukaku maakte afgelopen zomer voor liefst 115 miljoen euro de overstap van Internazionale naar Chelsea, maar is onder Thomas Tuchel niet verzekerd van een basisplaats. In januari liet Lukaku in niet mis te verstane woorden duidelijk dat hij niet gelukkig is met zijn situatie in Londen.

Sindsdien is er niet veel veranderd voor Lukaku bij Chelsea. De afgelopen maanden heeft de Belg zich voornamelijk tevreden moeten stellen met invalbeurten. Maar ook als invaller weet Lukaku geen potten te breken. Zijn laatste competitiedoelpunt maakte hij vlak voor de jaarwisseling, op 29 december. Barcelona gaat mogelijk profiteren van de situatie van Lukaku door hem een uitweg te bieden, al zijn er naar verluidt meer clubs die wel oren hebben naar een samenwerking met de bonkige spits.

Het is geen geheim dat Barcelona zich graag wil versterken met een spits. De naam van Haaland stond lang bovenaan het lijstje, maar de Noorse aanvaller is te duur van Borussia Dortmund gaat zijn loopbaan bij een andere topclub vervolgen. De voorbije weken is Barça ook in verband gebracht met Lewandowski, wiens contract bij Bayern München in de zomer van 2023 afloopt, maar zijn huidige werkgever wil hem absoluut niet laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen