Mauro: "Ik zou het een eer vinden, maar ben nu met PSV bezig"

30 april 2022, 09:41

Mauro Júnior heeft zich dit seizoen opgewerkt tot vaste waarde bij PSV. Hoewel de Braziliaan van origine een middenvelder is, maakt hij de afgelopen maanden indruk als vleugelverdediger. Met name op de positie van rechtsback komt Mauro tot wasdom. Stilletjes mag de linkspoot denken aan een interlandcarrière, maar daar houdt hij zich op dit moment niet mee bezig.

Begin maart werd bekend dat Mauro later dit jaar een Nederlands paspoort wil aanvragen en zodoende in de toekomst niet alleen voor Brazilië, maar ook Oranje mag uitkomen. "Ik zou het een eer vinden, maar ben nu met PSV bezig en we zien later wel of er iets bijkomt", zegt Mauro in gesprek met het Eindhovens Dagblad over een rol als international. "Als alles meezit, krijg ik in juni of juli ook een Nederlands paspoort, omdat ik hier dan al vijf jaar ben. Dat is voor later. Eerst wil ik uitbouwen wat ik nu aan het doen ben."

Mauro beschikt bij PSV over een contract dat nog drie jaar doorloopt. De kans is groot dat hij in elk geval volgend seizoen nog in het Philips Stadion is te bewonderen. "Ik heb hier nog een lang contract en ben heel gelukkig. Gebeurt er niks geks, dan ben ik gewoon hier. Ik blijf blij met elke minuut dat ik het shirt van PSV mag dragen. Het is de club waar ik groot ben geworden en dat ik hier een prijs mocht winnen, is iets waar ik al van droomde toen ik als kleine jongen in Nederland kwam."

Waar Mauro als middenvelder naar Nederland kwam, maakt hij nu carrière als back. "Op een gegeven moment heeft onze trainer me verteld dat ik me beter op de backposities kon richten. Daar heb ik heel serieus werk van gemaakt en het bleek me te liggen, aan beide kanten. Als rechtsback moet je wel anders dekken dan aan de linkerkant, maar in principe kan ik aan allebei de zijdes in het elftal spelen. Het was grotendeels nieuw voor me, al kreeg ik ook in Brazilië van mijn jeugdcoaches al te horen dat ik goed verdedigde in het midden van het veld."

Schmidt

Mauro is Roger Schmidt, die hem een kans als links- en rechtsback gaf, dankbaar. "Ik heb veel aan hem te danken en heb ook gezien dat andere spelers hun kansen kregen en grepen, omdat voor Roger dus niet alleen de eerste elf spelers tellen", aldus de back, die zegt dat de trainer een grote rol heeft gespeeld bij het winnen van de KNVB Beker. "Wij wonnen het bekertoernooi ook omdat hij ons had ingeprent om bij het minste of geringste beetje verslapping bij Ajax toe te slaan."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen