Neres staat paar maanden na Ajax-vertrek voor nieuwe transfer

Neres staat paar maanden na Ajax-vertrek voor nieuwe transfer

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 april 2022 – Roger Schmidt gaat volgend seizoen bij Benfica mogelijk samenwerken met David Neres. De Portugese club heeft volgens A Bola zijn oog laten vallen op de voormalig aanvaller van Ajax, die op dit moment onder contract staat bij Shakhtar Donetsk. Neres zelf lijkt de sleutel voor de transfer in handen te hebben.

Neres maakte in januari voor twaalf miljoen euro, exclusief vier miljoen euro aan variabelen, de overstap van Ajax naar Shakhtar Donetsk. De keuze van de 25-jarige aanvaller om zijn loopbaan voort te zetten in Oekraïne is ongelukkig uitgepakt. Door de Russische inval in het land heeft Neres nog geen enkele officiële wedstrijd voor zijn nieuwe werkgever gespeeld. Dat zal dit seizoen ook niet meer gebeuren, daar de Oekraïense competitie is stopgezet.

De vraag is of Neres überhaupt ooit een keer het shirt van Shakhtar om de schouders gaat dragen. Benfica wil de aanvaller namelijk graag inlijven en de onderhandelingen over een overgang zijn reeds begonnen. Bij de Oekraïense club zou Neres jaarlijks meer dan drie miljoen euro netto opstrijken. Dat salaris wil Benfica hem niet bieden. Neres is bereid om (een beetje) water bij de wijn te doen, maar de speler en club hebben nog geen overeenstemming bereikt.

Schmidt, die als trainer van PSV Neres enkele keren van dichtbij aan het werk heeft gezien, zou graag met de aanvaller willen samenwerken. De Duitse oefenmeester volgt na dit seizoen Nélson Veríssimo op als trainer van Benfica, al wilde Schmidt ondanks een officieel statement van de Portugese club vrijdag nog niet bevestigen dat de overgang rond is.

Nuñez
Waar Neres mogelijk komt, is de kans groot dat Darwin Nuñez vertrekt bij Benfica. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano gaat de spits de Portugese grootmacht mogelijk meer dan 75 miljoen euro opleveren. De voorbije maanden is Darwin aan zo'n beetje elke Europese topclub gelinkt.

Reacties

gerelateerd