Hoofdrol Mbappé niet genoeg bij PSG; ook Sevilla loopt averij op

29 april 2022, 22:56

Paris Saint-Germain heeft vrijdag voor de tweede keer op rij niet weten te winnen in de Ligue 1. Na de 1-1 tegen RC Lens van vorige week - die overigens wel genoeg was om de landstitel te pakken - kwam het ook tegen RC Strasbourg niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Kylian Mbappé leek de wedstrijd namens PSG beslist te hebben, tot de thuisploeg in de extra tijd toch nog toesloeg. 

De bevliegingen van Mbappé waren nodig, nadat PSG tegen nummer zes Strasbourg al vroeg op achterstand kwam. Na drie minuten werd Kevin Gameiro gelanceerd en kon de spits Gianluigi Donnarumma in de korte hoek verschalken. Twintig minuten lang kon de thuisploeg van die voorsprong genieten, tot Mbappé in minuut 23 voor het eerst toesloeg. Net als bij de treffer van Gameiro werd ook Mbappé op hoge snelheid op het doel afgestuurd. Hij schoof de bal beheerst onder de doelman door en tekende daarmee voor een 1-1 ruststand.

In een vier minuten durende periode na rust trok Mbappé de wedstrijd helemaal de kant van PSG op. Eerst legde hij de bal in de 64e minuut na een goede loopactie klaar voor Achraf Hakimi, die zo de 1-2 voor het intikken had. Kort daarna was het voor hemzelf opnieuw raak. Dit keer was een foute terugspeelbal die hem in staat stelde alleen op de keeper af te lopen en rustig binnen te schieten. De zege leek daarmee binnen, ook nadat Habibou Diallo nog voor 2-3 had gezorgd. Maar in de 92e minuut viel uit een voorzet dan toch nog de 3-3. Invaller Anthony Caci schoot knap binnen en redde zo een belangrijk punt voor Strasbourg. 

Door dat doelpunt bezet zijn ploeg namelijk in ieder geval voor even de vijfde plek. Die positie is goed voor een Conference League-ticket, maar ook de derde plek (voorronde Champions League) is nog in zicht. Voor PSG zelf maakte het late tegendoelpunt eigenlijk weinig meer uit. De ploeg kroonde zich vorige week tot kampioen van de Ligue 1 en speelt in de laatste weken nergens meer om. 

Lees ook: Toch weer onduidelijkheid Mbappé; Conte woest over geruchten

Sevilla - Cadiz 1-1

Een stuk spannender is de strijd om plek twee in La Liga. Daar lijkt Real Madrid er zo goed als zeker met de landstitel vandoor te gaan, maar gaan Sevilla, FC Barcelona en Atlético Madrid daaronder nog nek aan nek. Sevilla kwam vandaag al in actie tegen laagvlieger Cadiz. Dat leken de ideale omstandigheden om de concurrentie in de achtervolging te sturen, maar in plaats daarvan liep de ploeg zelf tegen puntenverlies aan. Youssef En-Nesyri kopte zijn ploeg al na zeven minuten op voorsprong, maar zag Lucas Perez na rust de eindstand op 1-1 bepalen. Later dit weekend moeten Barcelona (thuis tegen Mallorca) en Atlético (uit tegen Athletic Bilbao) daar dus van zien te profiteren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen