Kruys dankt Douvikas en pakt eerste, belangrijke zege met Utrecht

29 april 2022, 22:08   Bijgewerkt: 29 april 2022, 22:28

FC Utrecht heeft vrijdagavond dankzij een late goal van Anastasios Douvikas drie verdiende punten gepakt tegen NEC: 1-0. Vooral in de eerste helft maakten de Domstedelingen indruk, maar verzuimden zij zichzelf te belonen. Na rust had de ploeg het juist moeilijker, maar een doelpunt uit een scrimmage bezorgde Rick Kruys zijn eerste overwinning als interim-trainer van Utrecht.

Door de absentie op het middenveld van de niet wedstrijdfitte Sander van de Streek en de geblesseerde clubtopscorer Bart Ramselaar maakte FC Utrecht-trainer Rick Kruys ruimte in de beginopstelling voor debutant Rocco Shein. Met de Estse jeugdinternational in de basis begon FC Utrecht met een vernuftig strijdplan aan de wedstrijd. Door de offensieve aandrang van de thuisploeg werd NEC genoodzaakt tot verdedigen.

Enkel en alleen FC Utrecht was aansprakelijk voor een vermakelijke eerste helft en NEC kon niets anders dan de huid duur verkopen. Zoals FC Utrecht in de eerste helft voor de dag kwam, is het een klein wonder te noemen dat de ploeg in de laatste acht thuiswedstrijden slecht één keer triomfeerde en onder Rick Kruys nog op de eerste zege wachtte. Pas in de blessuretijd van de eerste helft was Mikkel Duelund met een te slappe inzet verantwoordelijk voor het eerste schot op doel van NEC.

De verdiende 1-0 volgde uit een hachelijke situatie uit één hoekschop van FC Utrecht. Mattijs Branderhorst redde meermaals op inzetten van Mike van der Hoorn, maar kon niet verhelpen dat Anastasios Douvikas van dichtbij het beslissende zetje gaf. NEC kon zich hierna niet meer oprichten en het waren Quinten Timber en Pontus Almqvist die faalden in de afronding om de score te verdubbelen. Een sublieme redding van Fabian de Keijzer op een kopbal van Jonathan Okita in de laatste seconde was nog wel noodzakelijk om eindelijk weer een thuiswedstrijd te winnen. 

Deze overwinning is namelijk de eerste thuisoverwinning sinds februari. Hiermee zet FC Utrecht een reuzenstap om een plaats in de play-offs om Europees voetbal veilig te stellen. Volgende week wacht FC Utrecht een heet avondje in het MAC³PARK stadion tegen PEC Zwolle. NEC speelt thuis tegen Go Ahead Eagles. In balbezit zal het in die wedstrijd vele malen beter moeten, want vandaag stelden de Nijmegenaren flink teleur. 

Opstellingen en beoordelingen

FC Utrecht: Fabian de Keijzer 7, Hidde ter Avest 6.5, Mike van der Hoorn 6.5, Willem Janssen 6.5, Djevencio van der Kust 7, Adam Maher 6.5, Simon Gustafson 6, Rocco Shein 6.5 (59. Pontus Almqvist 6.5), Quinten Timber 7.5 (83. Joris van Overeem -), Anastasios Douvikas 6.5 (83. Moussa Sylla -), Othmane Boussaid 6 (59. Django Warmerdam 6)

NEC: Mattijs Branderhorst 6, Bart van Rooij 5.5, Rodrigo Guth 6, Iván Márquez 6, Calvin Verdonk 6, Souffian El Karouani 5.5 (82. Ibrahim Cissoko -), Lasse Schöne 5.5, Mikkel Duelund 5 (66. Javier Vet 5.5), Jordy Bruijn 5.5 (66. Dirk Proper 5.5), Elayis Tav?an 5, Jonathan Okita 5

Man of the Match: Quinten Timber

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen