Rangnick heeft nieuwe baan, maar laat Ten Hag niet in de steek

Rangnick heeft nieuwe baan, maar laat Ten Hag niet in de steek

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

29 april 2022 – Ralf Rangnick gaat aan de slag als bondscoach van Oostenrijk. De interim-trainer van Manchester United had met de club afgesproken dat hij volgend seizoen in een adviserende rol aan zou blijven, maar daar ontstond onduidelijkheid over toen donderdagavond bleek dat de Oostenrijkse voetbalbond interesse had. Toch hoeft Erik ten Hag, die komend seizoen als hoofdtrainer aan de slag gaat bij United, zich geen zorgen te maken.

Op de website van Manchester United werd bevestigd dat Rangnick vanaf mei aan de slag zal gaan bij Oostenrijk, maar dat het zal gaan om een dubbelfunctie. Hij blijft daarmee dus ook bij United, om Ten Hag als adviseur te ondersteunen. Rangnick zelf kwam aan het woord over zijn plannen.

"Ik kijk er enorm naar uit om mijn bijdrage te leveren en United te helpen weer een grote kracht te worden", zei hij over die functie. "Daarnaast is het een eer voor mij om aan de slag te gaan als bondscoach van Oostenrijk. Ik kijk er erg naar uit om deel te nemen aan het EK in Duitsland (in 2024, red.) met een jong team dat hongerig is naar succes."

Oostenrijk
Rangnick tekende bij Oostenrijk een tweejarig contract tot medio 2024, dat automatisch met nog eens twee seizoenen wordt verlengd als het land zich plaatst voor het EK in dat jaar. Zijn eerste klus zal echter komende zomer in de Nations League zijn. Daar zijn Kroatië, Denemarken en Frankrijk de tegenstanders. Oostenrijk heeft zich overigens niet geplaatst voor het WK in Qatar.

De 63-jarige Rangnick heeft er al vele klussen opzitten. Zo was hij trainer bij Schalke 04, RB Salzburg en RB Leipzig, terwijl hij bij de twee laatstgenoemde clubs ook verantwoordelijk was voor het spelersbeleid. In 2021 werkte hij als sportief directeur voor Lokomotiv Moskou, voor hij na een paar maanden alweer naar Manchester verkaste. Hij zou daar aan de slag gaan als interim-trainer, om dus vanaf volgend seizoen een adviserende rol aan te nemen. 

Lees ook: Man United krijgt Ten Hag-spreekverbod opgelegd

Reacties

gerelateerd