Fanatik: ex-spits NAC Breda in beeld bij Liverpool

29 april 2022, 15:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool is in de zoektocht naar een nieuwe centrumspits uitgekomen bij Enes Ünal. De Turkse aanvaller, die in het verleden nog op de Nederlandse velden speelde, moet bij de Engelse topclub de opvolger worden van de waarschijnlijk vertrekkende Divock Origi.

De Belgische aanvaller staat sinds 2014 onder contract bij Liverpool, maar lijkt nu te gaan profiteren van zijn transfervrije status. Als back-up speelde de aanvaller jarenlang een belangrijke rol bij Liverpool, maar het is de 27-jarige Origi nooit gelukt om een vaste basisklant te worden bij de huidige titelkandidaat. De spits wil daarom zijn vleugels uitslaan.

In Ünal ziet coach Jürgen Klopp zijn gewenste opvolger. Volgens het Turkse Fanatik ziet de Duitser in Ünal een uitstekende stormram voor in de laatste minuten. Dit seizoen bewijst hij in Spanje een neusje voor de goal te hebben. Zijn teller staat al op vijftien doelpunten in La Liga namens Getafe. Bovendien bereidde hij één treffer voor.

Ünal was eigendom van Manchester City toen hij in 2016 neerstreek bij NAC Breda. De spits had weinig tijd nodig om zijn stempel te drukken, getuige zijn negen treffers in elf wedstrijden. Het daaropvolgende seizoen stalde City hem bij FC Twente, waar hij 18

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen