Advies over penaltynemer Ajax: "Tadic moet ego opzij zetten"

29 april 2022, 10:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Als het aan Arnold Bruggink ligt, is Dusan Tadic niet meer de vaste penaltynemer van Ajax. De Servische aanvoerder hielp in de Eredivisie drie van zijn laatste zes strafschoppen om zeep. Ajax heeft juist enkele specialisten in huis, die het volgens Bruggink beter zouden kunnen.

"Ten Hag moet zeker switchen", zegt Bruggink tegenover het Algemeen Dagblad. "In zulke gevallen moet je als Tadic zijnde ook je ego opzijzetten en doen wat het beste is voor het team. Toen hij zijn aanloop nam tegen NEC, zag je de twijfel ook. Zo heeft hij nooit een penalty genomen. Haller is in het verleden wel een zekerheidje gebleken. Hij kan bovendien ook nog topscorer worden van de eredivisie, wat een drijfveer en mooie bijkomstigheid is."

Coach Erik ten Hag kreeg er afgelopen weekend nog vragen over, toen Tadic miste vanaf elf meter tegen NEC. Of hij ging wisselen? "Zo vlak na de wedstrijd ga ik daar geen beslissing over nemen. Ik weet dat Haller een geweldig moyenne heeft als het gaat om het nemen van penalty's. Een beter moyenne dan Tadic ook, dat klopt", constateerde de coach.

Haller nam de strafschoppen altijd bij FC Utrecht, waar hij zich als een ijskoude nemer ontpopte. Ook bij het Duitse Eintracht Frankfurt ging hij geregeld achter de bal staan. Met Steven Berghuis heeft Ajax nóg een specialist in huis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen