Angelino doet Van Bronckhorst pijn met wereldgoal

28 april 2022, 22:54   Bijgewerkt: 28 april 2022, 23:49

Giovanni van Bronckhorst heeft met Rangers FC donderdagavond een zeer dure nederlaag geleden op bezoek bij RB Leipzig. De Nederlandse coach leek op weg naar een goed resultaat in Duitsland, maar een late treffer van Angelino (zie onder) deed de Schotse formatie veel pijn: 1-0. Desondanks is er nog perspectief op het bereiken van de finale.

De nipte nederlaag was er overigens wel eentje volgens de verhoudingen op het veld, want eerder had Christopher Nkunku de score al moeten openen voor de thuisclub. De aanvallende middenvelder omspeelde in het tweede bedrijf keeper Allan McGregor, maar schoot de bal vervolgens naast het doel. Toch kwam er een verdiende treffer voor RB Leipzig, want vijf minuten voor het einde schoot Angelino een afvallende corner van buiten het zestienmetergebied heerlijk tegen de touwen. Uitzicht voor Rangers is er nog wel: in de kwartfinale werd het heenduel van Sporting Braga ook verloren (2-1), waarna de schade in Schotland werd hersteld.

West Ham UnitedEintracht Frankfurt 1-2

Het voetbalsprookje van Eintracht Frankfurt duurt vooralsnog voort. De Duitsers hebben donderdagavond een herhaling van zetten laten zien als tegen FC Barcelona, dat in het heenduel ook met 2-1 (nu andersom) verslagen werd. Net als in Catalonië, waar in de kwartfinale overigens de return werd gespeeld, konden de Duitsers over héél veel meegereisde fans beschikken in Londen. Zij zagen Ansgar Knauff het snelste doelpunt ooit maken namens Frankfurt in Europa. Ondanks de gelijkmaker van Mickael Antonio, zorgde Daichi Kamada ervoor dat de Duitse club mag dromen van de finale van de Europa League. Sam Lammers bleef negentig minuten op de bank bij de gasten.

Conference League

Leicester City – AS Roma 1-1

Als Feyenoord de goede uitgangspositie komende week in Frankrijk weet te verzilveren, dan is het nog koffiedik kijken wie de opponent zou zijn in de finale van de Conference League. In het heenduel van de andere halve finale hielden Leicester City en AS Roma elkaar in evenwicht (1-1), waarbij Rick Karsdorp negentig minuten meedeed.