'Ten Hag gaat in Manchester toch niet samenwerken met Rangnick'

28 april 2022, 20:49

Erik ten Hag gaat mogelijk toch niet samenwerken met Ralf Rangnick (63). De interim-coach van Manchester United zou na dit seizoen verder gaan als technisch adviseur van de club, maar de nationale voetbalbond van Oostenrijk hoopt hem te overtuigen om de nieuwe bondscoach te worden. Volgens Sky Sports zou een combinatie van beide functies overigens ook tot de opties behoren. 

In het bergenland wordt er melding gemaakt van het gerucht dat de nationale voetbalbond een serieuze poging gaat doen voor Rangnick en ook transferspecialist Fabrizio Romano weet dat de belangstelling concreet is. 'Ralf Rangnick overweegt zeer serieus het aanbod aan te nemen van de Oostenrijkse voetbalbond om per direct de nieuwe bondscoach te worden', schrijft Romano.

De Duitser zou normaliter bij Manchester United blijven in een adviserende functie naast Ten Hag, de nieuwe coach. Maar in Oostenrijk hoopt men vurig Rangnick te kunnen overtuigen om voor dit avontuur te kiezen. De ploeg was in de vorige zomer nog de opponent van het Nederlands elftal op het EK, maar plaatste zich niet voor het WK in de poule met Denemarken en Schotland.

Lees ook: Rangnick garandeert Ten Hag inspraak in transferbeleid United 

 

Franco Foda vertrekt

Na het mislopen van het WK besloot bondscoach Foda om niet verder te gaan als keuzeheer. Daardoor is er een vacature in Oostenrijk, het land waarin Rangnick eerder als sportief directeur werkte namens Red Bull Salzburg. Toen Ole Gunnar Solskjær werd ontslagen, kwam de Duitser als interim-coach naar Manchester. Na het huidige seizoen zou Rangnick aanblijven als adviseur, maar dat gaat mogelijk dus niet gebeuren. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen