Büttner ruilt RKC Waalwijk in voor club uit zijn geboortestad

28 april 2022, 18:52

Alexander Büttner vertrekt na dit seizoen bij RKC Waalwijk. De verdediger had een aflopende verbintenis in Brabant en heeft besloten om die niet te verlengen, maar komend seizoen bij De Graafschap te gaan voetballen. Dat is een bijzondere transfer, aangezien de linksachter geboren is in Doetinchem.

Daardoor ziet Büttner deze stap als 'de kers op zijn taart'. "Ik vond De Graafschap altijd al een hele mooie club met fantastische supporters. Toen Peter mij belde was ik eigenlijk direct enthousiast", reageert de achterhoedespeler op de clubsite. "Ik wil op en buiten het veld belangrijk zijn voor het team. Op het veld met aanvallende impulsen, scorend vermogen en buiten het veld wil ik de jonge jongens helpen."

De inmiddels 33-jarige Büttner heeft bij het aanbod van De Graafschap financieel meegedacht met de Eerste Divisie-club. "We moeten Alexander ook de credits geven. Hij heeft in alle voorwaarden van het contract meegedacht en daar ben ik hem erg dankbaar voor", licht technisch manager Peter Bijvelds de komst van Büttner toe. "Fysiek staat hij er uitstekend op, maar het was voor mij ook erg belangrijk hoe hij er mentaal inzat. Het was mij echter al heel snel duidelijk dat Alexander heel graag naar ons wilde komen."

Lees ookBüttner doet Vitesse pijn met opnieuw een nederlaag

Büttner's carriere

Hoewel Alexander Büttner geboren werd in Doetinchem, speelde hij nooit eerder voor De Graafschap. De back brak na jaren in de jeugd van Ajax door bij Vitesse, alwaar hij een transfer naar Manchester United verdiende. Daar kon hij zijn grote belofte niet inlossen, waardoor hij via Anderlecht en Dynamo Moskou terugkeerde in Nederland bij Vitesse en uiteindelijk terecht kwam bij RKC Waalwijk. Voor die club kwam hij tot 24 officiële wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde en vier assists gaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen