Geertruida hoopt op Oranje: "Ik leg de lat hoog voor mezelf"

28 april 2022, 17:54

Lutsharel Geertruida hoopt binnenkort voor het eerst geselecteerd te worden voor het Nederlands elftal. De 21-jarige verdediger van Feyenoord mag ook uitkomen voor Curaçao, maar zou op dit moment niet ingaan op een uitnodiging van bondscoach Art Langeler.

Geertruida kan kiezen voor een interlandcarrière bij Curaçao omdat zijn ouders op het eiland geboren zijn. "Het is altijd geweldig om er te zijn, maar om ervoor te spelen: dat is nu niet aan de orde", maakt de rechtsback annex centrale verdediger in gesprek met Voetbal International duidelijk dat Langeler hem niet hoeft te selecteren.

Een belletje van Louis van Gaal zou hem meer bekoren. "Ik ben in Nederland geboren en heb voor verschillende nationale jeugdteams gespeeld. Onlangs zou ik mijn vierde interland gaan spelen voor Jong Oranje. Ik keek er echt naar uit, maar raakte geblesseerd. Vorig jaar tijdens het EK gebeurde dat ook al. Het zit nog niet mee, maar ik hoop snel weer in actie te kunnen komen voor Jong Oranje. En uiteindelijk voor het grote Oranje", aldus Geertruida.

Geertruida maakte in 2017 zijn officiële debuut voor Feyenoord en heeft inmiddels ruim honderd optredens in de Rotterdamse hoofdmacht achter zijn naam staan. "Als je goed presteert bij Feyenoord, kom je misschien in beeld", weet Geertruida. "Ik leg de lat hoog voor mezelf, dus waarom zou ik er niet in mogen geloven? Mijn ambities zijn groot."

Moet Geertruida bij Oranje worden gehaald? Praat mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op zijn positie lopen wel betere opties rond...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen