Koeman hoopt op steun voor Xavi: "Meer dan ik ontvangen heb"

28 april 2022, 17:12

Ronald Koeman heeft zich voor het eerst openlijk uitgesproken in de Spaanse pers over zijn periode als coach bij FC Barcelona. Hoewel de Nederlander werd ontslagen, vindt hij niet dat hij gefaald heeft in de anderhalf jaar dat hij werkzaam was in Catalonië. "Toen ik vertrok, had Real Madrid acht punten voorsprong en nu is het verschil bijna het dubbele."

In een interview met El Mundo Deportivo laat Koeman doorschemeren dat hij inmiddels vrede heeft met zijn ontslag. Zijn opvolger Xavi verdient volgens de Nederlander alle steun. "Ik vraag gewoon maximale support voor Xavi. Hij is een goede coach en een legende van de club. Het is niet zijn schuld dat Barcelona zich in deze situatie bevindt", doelt Koeman op de achterstand op de ranglijst en uitschakeling in zowel de Copa del Rey én Europa League.

"Ik hoop dat Xavi meer support krijgt van de president dan ik had. Ik hoop dat Joan Laporta geleerd heeft van mijn periode en dat hij Xavi wel volledig steunt. Ik had niet de volledige steun van de club: ik hoop dat Xavi dat wel heeft", aldus Koeman, die ziet dat de situatie ondanks veel winteraankopen niet anders was dan toen hij de leiding had in Camp Nou.

Lees ook: Koeman verdedigt Oranje-vertrek na rentree: "KNVB ging akkoord"

"Het ontslaan van een trainer betekent niet altijd dat je alles meteen verbetert. De situatie van de club doet me pijn", verduidelijkte Koeman. "Ik kan een boek schrijven over mijn periode bij FC Barcelona, er is zo ontzettend veel gebeurd. Maar het voelt niet alsof ik heb gefaald." Over Laporta: "Hij sprak openlijk zijn twijfels uit over mij en dat is niet goed. Intern moet je kritiek uiten en naar buiten toe verdedig je elkaar. Anders wordt het voor jou als trainer alleen maar moeilijker."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen