L'Équipe wijst drie sterkhouders én zwakke plek Feyenoord aan

28 april 2022, 16:50

Ook de Franse voetbalwereld bereidde zich de afgelopen periode voor op de Conference League-kraker tussen Feyenoord en Olympique Marseille. De formatie van Arne Slot maakte inmiddels naam in Nederland, maar kent veel namen die bij het internationale publiek niet heel bekend zijn. L'Équipe deed daarom wat vooronderzoek en wees vier spelers aan op wie Marseille in het bijzonder zal moeten letten.

In positieve zin is dat onder meer Gernot Trauner, die tot 'de baas' bestempeld wordt. De Franse sportkrant weet hoe er bij dienst komst naar Rotterdam in Nederland veel vraagtekens waren, maar dat hij die al snel wist weg te nemen. Ook 'goudmijn' Orkun Kökcü werd positief uitgelicht. 'Net zo goed aan de bal als in het heroveren', werd hij omschreven, waarna ook zijn statistieken, status als Turks international en interesse vanuit de Premier League werden aangehaald.

Uiteraard was er ook aandacht voor 'supersub' Cyriel Dessers, met acht doelpunten Feyenoords topscorer in (het hoofdtoernooi van) de Conference League. 'Hij is niet de meest verfijnde of constante spits, maar is een speler die op zijn intuïtie soms tot grote dingen in staat is', zo werd onder meer gewezen op zijn topscorerstitel in de Eredivisie in 2020 en uiteraard zijn doelpunten tijdens deze Europese campagne.

Marciano

De aandacht voor de vierde speler, doelman

€210k
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ofir-marciano">Ofir Marciano, was minder positief. De Franse sportkrant meende dat er bij Feyenoord maar weinig vertrouwen is in de Israëlische doelman. 'Als bewijs daarvan probeerden ze een nieuwe keeper aan te trekken toen bevestigd werd dat Justin Bijlow dit seizoen niet meer terug zou keren. Ze vonden uiteindelijk geen betere doelman dan Valentin Cojocaru en vertrouwden de plek onder de lat toe aan Marciano. Hij kon echter niet overtuigen. Aarzelend in het uitkomen en twijfelend bij het inschatten maakte hij al diverse fouten.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen