Lof voor Van Dijk als 'luitenant' in 'het beste Liverpool ooit'

28 april 2022, 08:42

Het optreden van Liverpool in de eerste halve finale van de Champions League tegen Villarreal heeft in Engeland veel lof opgeleverd. Onder meer analisten Rio Ferdinand en Michael Owen waren bijzonder onder de indruk van de dominantie van The Reds. Ferdinand zag daarbij ook een rol weggelegd voor 'luitenant' Virgil van Dijk.

"Dit is het beste Liverpool dat ik ooit heb gezien", trapte Ferdinand af bij BT Sport. "Ze zijn meedogenloos, zowel met als zonder bal. De manier waarop ze teams onder druk zetten, de energie die ze in hun spel kunnen leggen... Je staat ervan versteld." Tafelgenoot Michael Owen zag hetzelfde. "Dit was totale dominantie. Voor mij is dit ook het beste Liverpool dat ik heb zien spelen. Ze zijn overal. Villarreal is van het veld gestapt met de gedachte: wat is hier gebeurd? Het is simpelweg onmogelijk om op deze pressing een antwoord te vinden."

Volgens Ferdinand is er ook een rol weggelegd voor Virgil van Dijk, als een van de vier leiders van 'het beste Liverpool ooit'. Hij benoemde hem samen met Jordan Henderson, Andy Robertson en ('misschien ook') Trent Alexander-Arnold tot de vier 'luitenanten' van de ploeg van Jürgen Klopp. "Zij zullen de ploeg voor de return moeten behoeden voor gemakzucht. Dat is het enige waardoor ze nog kunnen struikelen."

Beoordelingen

Tegen Villarreal was Van Dijk er mede verantwoordelijk voor dat Villarreal tot niet één schot op doel kon komen. Sky SportsThe Guardian en The Daily Mail gaven voor zijn optreden alle drie een 7. 'De Nederlandse sterverdediger kwam samen met de rest van de Liverpool-defensie amper in de problemen, waar de bezoekers zich tot diep op de eigen helft terugtrokken', lichtte het laatstgenoemde medium dat cijfer toe.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen