Van Dijk ziet oppermachtig Liverpool in CL: "Dat zegt veel"

27 april 2022, 23:57   Bijgewerkt: 28 april 2022, 00:01

Virgil van Dijk was een tevreden man na het laatste fluitsignaal van de halve finale in de Champions League. De verdediger van Liverpool kon twee keer juichen voor een doelpunt van zijn ploeg en had een rustige avond. Tegenstander Villarrea wist namelijk niet één keer op doel te schieten in negentig minuten.

"We hebben volgens mij niet één kans weggegeven. Dat zegt veel. We hebben goed druk gezet in aanvallend opzicht. Dat resulteerde in eerste instantie niet op doelpunten", doelt de mandekker van Liverpool op de eerste helft. Hoewel de Engelsen vanaf de eerste minuut heer en meester waren op Anfield, zochten de ploegen zonder doelpunten de kleedkamers op voor de rust. In de tweede helft vielen wel twee treffers, waardoor de ploeg een goede uitgangspositie heeft voor de return in Spanje.

"Gelukkig zijn we geduldig gebleven. Na rust zijn we beloond voor ons goede spel", vervolgt Van Dijk, die niets te vrezen had voor de aanvallers van Villarreal. "We weten dat zij heel veel snelheid hebben waarmee ze het ons defensief lastig konden maken, maar we hebben de hele wedstrijd gecontroleerd. Er is volgens mij niet een moment geweest waarbij zij er doorheen kwamen. Wij waren vandaag de betere partij."

Toch wil de Nederlander niet op de zaken vooruit lopen, ondanks de overtuigende overwinning. Hij loopt inmiddels lang genoeg mee om te weten dat in het voetbal alles kan gebeuren. "We moeten nog naar Spanje, dat gaat zwaar worden. Het is echt nog niet gespeeld."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen