Tuchel weerspreekt geruchten: "Ik ga opnieuw verliefd worden"

27 april 2022, 20:17

Thomas Tuchel moet het komend seizoen bij Chelsea doen zonder Antonio Rüdiger. De verdediger heeft aan de trainer laten weten dat hij transfervrij een nieuw avontuur aangaat. Mogelijk volgen nog meer spelers, aangezien de Londenaren momenteel geen contractonderhandelingen kunnen doen door de sancties voor eigenaar Roman Abramovich, die goede banden zou hebben met Vladimir Poetin.

Verdedigers Andreas Christensen en César Azpilicueta hebben ook een aflopend contract, al heeft laatstgenoemde nog wel een optie in zijn contract om nog een jaar met elkaar door te gaan. Of Chelsea die optie wel mag lichten, is nog niet bekend. Mogelijk moet de club dus verder zonder drie sterkhouders achterin. Tuchel zou volgens Engelse media twijfelen over zijn toekomst in Londen, maar die geruchten weerspreekt de oefenmeester zelf op de persconferentie.

"Het is mijn werk om hier mee om te gaan. Hoe de situatie ook wordt opgelost, hoe actief we ook mogen zijn in de zomerse transferperiode: we gaan ons best doen om alles uit de groep te halen. Ik ga opnieuw verliefd worden op de selectie", aldus Tuchel, die lovend is over de Duitse verdediger. Hij noemt het 'een plezier' om dagelijks met de mandekker te werken. "We hebben dit seizoen nog heel wat dingen die we kunnen bereiken."

Of Chelsea een vervanger van Rüdiger mag halen in de zomer is nog niet duidelijk. Tuchel stelt dat het geen verandering brengt in zijn standpunt: hij wil bij de club blijven. "Ik zal ook volgend seizoen met mijn hart betrokken zijn", besluit de trainer, die met de Londenaren momenteel de derde plaats bezet op de ranglijst in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen