Van Bronckhorst: "Als je in de halve finale staat, weet je dat"

27 april 2022, 15:57

Giovanni van Bronckhorst leeft vol vertrouwen toe naar de halve finale van de Europa League, die donderdagavond op het programma staat. RB Leizpig is de tegenstander voor Rangers FC, dat eest een uitwedstrijd speelt en de klus in eigen huis hoopt af te maken.

Duizenden supporters ondersteunen de Schotse club in Duitsland, weet de trainer. "Het is een factor als je veel fans hebt die de ploeg achterna reizen. Dat hebben we elke wedstrijd gemerkt. De achterban is geweldig, overal waar we zijn voelt het toch een beetje als een thuiswedstrijd", vertelt Van Bronckhorst op de persconferentie, in aanloop naar het duel met de nummer vier van de Bundesliga.

"Leipzig is een sterk team, heel aanvallend met snelle spelers voorin. Maar ze zijn ook heel goed georganiseerd. Het is aan ons om ons goed voor te bereiden, want het is een goede tegenstander. Maar als je in de halve finale staat, weet je dat elke tegenstander sterk is", aldus de trainer, die niet alleen maar gaat verdedigen. "We moeten de juiste dingen doen. Op momenten zullen we moeten verdedigen, maar we gaan ook op zoek naar een doelpunt."

Van Bronckhorst wil focus

Het is lang geleden dat de Schotten het Europees zo goed deden. De laatste Europese beker werd in 1972 gepakt. Nu de ploeg de halve finale heeft gehaald, zorgt het voor extra aandacht. Van Bronckhorst probeert dat zoveel mogelijk naast zich neer te leggen. "Wat ik als speler al deed, pas ik ook hier toe. We moeten ons zo veel mogelijk afsluiten van alle media en ons concentreren op onze prestatie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen