'Ajax ziet in Zirkzee nieuwe spits: ruil met Gravenberch?'

27 april 2022, 14:15

Ajax hoopt Joshua Zirkzee te strikken als nieuwe aanvalsleider. De twintigjarige jeugdinternational is bezig aan een uitstekend seizoen bij RSC Anderlecht, maar keert na dit seizoen terug naar Bayern München. Zirkzee zou een doorbraak kunnen zijn in een wekenlange transfersoap.

Volgens Goal wil Ajax namelijk Zirkzee naar Amsterdam halen om de vraagprijs van Ryan Gravenberch te verlagen. De middenvelder staat al weken in de belangstelling van de Duitse topclub, maar een akkoord is er nog altijd niet. Dat heeft te maken met het verschil tussen vraag en aanbod: Ajax zou minstens dertig miljoen euro verlangen, terwijl Bayern 25 miljoen wil betalen.

Zirkzee moet de komende jaren bij Ajax voor doelpunten gaan zorgen. De twintigjarige Schiedammer is dit seizoen op dreef bij RSC Anderlecht en scoorde in de reguliere competitie vijftien keer. Momenteel strijdt de aanvaller in de play-offs om de Belgische landstitel.

De transfer van Zirkzee naar Ajax zou uiterst pikant zijn. De spits speelde namelijk enkele jaren in de jeugdopleiding van Feyenoord, voordat hij op jonge leeftijd naar Bayern München verkaste. Bij Ajax zou Zirkzee de mogelijke opvolger van Sébastien Haller worden. De Ivoriaan staat volgens het Duitse BILD eveneens op de verlanglijst van Bayern.

Lees ook: Nieuwe spits PSV: ED noemt Zirkzee

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoor of zie te weinig van hem om een mening te kunnen geven. Maar als hij het in België goed doet, waarom niet?

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik hoop het niet. Hij is veel te licht voor Ajax.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen