Benzema breekt krankzinnige records na memorabele avond

27 april 2022, 12:28

Karim Benzema onderstreepte dinsdagavond op bezoek bij Manchester City zijn status als een van de beste spelers ter wereld. De Franse spits nam twee doelpunten voor zijn rekening en beperkte daarmee de schade voor zijn ploeg Real Madrid. Het affiche eindigde in 4-3 en hielp Benzema aan enkele fraaie records.

De Fransman werd de eerste speler ooit met vijf uitdoelpunten in een bepaald land in de knock-outfase van de Champions League. Voor zijn dubbelslag tegen Manchester City was hij vorige maand namelijk ook al succesvol in Engeland, toen de superster een hattrick produceerde en zijn ploeg daarmee aan een plek in de halve finale van het miljardenbal hielp.

Sowieso slechtte Benzema een fraaie mijlpaal. De spits verhoogde zijn doelpuntentotaal dit seizoen in 41 wedstrijden naar veertig treffers. Slechts vier andere legendes kregen dat in het verleden voor elkaar als speler van Real Madrid. Benzema schoot zichzelf in een rijtje met Cristiano Ronaldo, Ferenc Puskás, Alfredo Di Stéfano and Hugo Sánchez. 

Tegen Manchester City speelde Benzema alweer zijn zeshonderdste wedstrijd in dienst van Real Madrid. Daarin was de aanvaller goed voor 320 goals en 140 assists.

Lees ook: Benzema denkt niet aan Ballon d'Or

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen