'Clubliefde: Mertens verlengt bij Napoli ondanks enorme salarisverlaging'

26 april 2022, 22:20

Dries Mertens is nog niet uitgespeeld bij Napoli. De Belgische aanvaller lijkt een nieuw contract te ondertekenen in Napels, al moet hij daarvoor wel akkoord gaan met een veel lager salaris. Waar hij momenteel 4,5 miljoen euro verdient, moet de buitenspeler na de zomer genoegen nemen met 'slechts' 1,2 miljoen euro exclusief bonussen.

Het geeft aan hoe graag de aanvaller bij de club wil blijven waar hij inmiddels al negen seizoenen actief is. De inmiddels 34-jarige Mertens maakte in 2013 de overstap van PSV naar de Italiaanse club voor circa tien miljoen euro. Het bleek een koopje voor de club, aangezien hij dat bedrag meer dan waar heeft gemaakt. De buitenspeler verraste de afgelopen seizoen vriend en vijand met zijn uitstekende prestaties.

De Belg is de clubtopscorer allertijden, waarbij hij onder andere Diego Maradona voorbij ging. In 393 wedstrijden over alle competities wist hij 146 keer te scoren, terwijl hij ook nog eens negentig keer de aangever was bij een doelpunt. De Belgische aanvaller wordt door de fans op handen gedragen en voorzitter Aurelio De Laurentiis beloont hem nu met een nieuw contract, al moet hij dus wel akkoord gaan met een veel lager salaris.

De doelpuntenmaker liet eerder al weten dat hij serieus rekening hield met een vertrek bij de Italiaanse club, die momenteel derde staat in de Serie A. "Ik ben hier gelukkig, maar ik moet realistisch zijn. Napoli heeft mij misschien wel niet meer nodig. Is dat het geval, dan ga ik dat accepteren. Ik moet vooral dankbaar zijn met de kans die ik hier gekregen heb."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen