Ten Hag in Conference League? "Kun je beter geen Europees spelen"

26 april 2022, 20:28

Erik ten Hag geeft Ajax een automatisch Champions League-ticket als hij kampioen wordt, maar de trainer speelt volgend seizoen mogelijk in de Europa League met zijn nieuwe club Manchester United. Als de ploeg tenminste een ticket weet te bemachtigen, want ook een Conference League-ticket is nog mogelijk. Volgens Danny Buijs is het beter voor de Engelsen om geen Europees voetbal te spelen. Er is dan meer tijd om doordeweeks te bouwen aan het team.

United heeft negen verliespunten meer dan nummer vier Arsenal, waardoor de Champions League zo goed als onmogelijk is. "Dan komen ze in de Europa League of Conference League, moet je elke donderdag spelen. Op het begin kun je zeggen: 'Ok, ik laat de reserves spelen', maar Ten Hag zal zelf wel iedere keer mee moeten", stelt Buijs bij Rondo op Ziggo Sport.

De Europese wedstrijden gebruiken om het sterkste team sneller ingespeeld te krijgen, is volgens de huidige FC Groningen-trainer geen optie voor Ten Hag. "Je ziet het toch ook bij ons in de competitie? Ploegen die op donderdagavond gespeeld hebben, lijden op zondag best vaak puntenverlies. En dan moet je er al helemaal niet aan denken dat Man United in de Conference League komt. Dan kun je beter een jaar geen Europees spelen."

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart, die ook aan tafel zijn bij de voetbaltalkshow, snapt niets van de woorden van Buijs. "Je wilt toch Europees spelen? Op het hoogste niveau, daar doe je het voor. Trainers zeiken altijd. Je wilt gewoon lekker voetballen. Voor talenten is het toch heerlijk, dan kunnen ze mooi zulke wedstrijdjes spelen", besluit de analist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen