Trieste beelden: 'fans' van Fortuna en Go Ahead laten zich gaan

26 april 2022, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is afgelopen weekend behoorlijk misgegaan bij twee Eredivisie-wedstrijden. Zowel bij RKC Waalwijk – PEC Zwolle als ook Fortuna SittardGo Ahead Eagles ging het mis met supportersgroeperingen, die zich hebben misdragen.

RKC Waalwijk gaat op de clubsite in op de onrust rond de wedstrijd tegen PEC Zwolle, waar de formatie uit Overijssel met 0-2 aan het langste eind trok. 'Waar RKC Waalwijk afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle gesteund werd door een vol Mandemakers Stadion, betreurt het de club dat een kleine groep personen zich rondom deze thuiswedstrijd ernstig heeft misdragen', schrijft RKC op de clubsite.

Er was een groep Belgische fans aanwezig op verzoek van aanhangers van RKC. 'Al snel werd duidelijk dat zij andere intenties hadden, zich misdroegen in het stadion en leidde dit buiten tot hevige confrontaties en vechtpartijen', staat er te lezen. 'RKC betreurt het dat veel welwillende supporters angstige momenten hebben meegemaakt en hier getuige van waren. Het mag duidelijk zijn dat deze personen niets in het Mandemakers Stadion te zoeken hebben gehad. RKC Waalwijk biedt haar oprechte excuses aan voor deze ongeregeldheden en zal er alles aan doen om de daders te identificeren en straffen.'

Lees ook: FC Utrecht mogelijk zonder fans bij Feyenoord: busmaatschappij boos

Fortuna Sittard – Go Ahead Eagles

Ook kwamen er dinsdag beelden naar buiten van rond de wedstrijd in Sittard, waar het mis ging tussen de supportersgroepen van beide clubs. Op de beelden is te zien hoe fans elkaar aanvallen met onder meer een riem als wapen. Volgens dagblad De Limburger was het inderdaad een vechtpartij tussen beide groeperingen. "Die zou ontstaan zijn nadat er met blikjes over en weer gegooid werd. Het heeft echter niet geleid tot aangiftes en zijn we daarom ook geen onderzoek gestart", laat een woordvoerder weten tegenover het regionale medium.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen