Feyenoord krijgt dubbel goed nieuws over sterkhouder Til

26 april 2022, 17:43   Bijgewerkt: 26 april 2022, 20:35

Feyenoord kan donderdagavond tegen Olympique Marseille normaliter wel gewoon een beroep doen op Guus Til (24). De middenvelder ontbrak afgelopen weekend nog vanwege een blessure, maar keert in principe terug in de wedstrijdselectie voor het heenduel in de Conference League en start vermoedelijk ook direct in de basiself.

Dat meldt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam althans bij Voetbal International. De journalist verwacht Til er donderdagavond in de heenwedstrijd van de halve finale van de Conference League gewoon bij. "Hij was afgelopen weekend al klaar om te trainen, dat zou hij ook gaan doen. Als hij deze week wat goede trainingen afwerkt, dan kun je er vanuit gaan dat hij gaat spelen", zei Krabbedam.

En de verwachting is dat de huurling van Spartak Moskou ook aan de aftrap staat tegen de Franse opponent. "Hij is een belangrijke speler voor Feyenoord", weet Krabbedam. "Til is weliswaar niet de meest sierlijke nummer tien, je komt er niet voor naar het stadion. Maar hij is heel belangrijk in het druk zetten en in het meeverdedigen. En hij scoort, in de Eredivisie al vijftien keer en Europees heeft hij ook al een handvol goals. Dus ik denk dat hij wel gaat spelen."

Lees ookSlot blij met keuze voor Linssen: "Dat is een verbeterpunt voor Til"

Toekomst Til

Verder kwam ook nog de toekomst ter sprake van Til, die voor één jaar gehuurd wordt van zijn Russische werkgever. Krabbedam weet dat men bij Feyenoord er alles aan doet om hem te behouden. "Ik snap heel goed dat ze er bij Feyenoord alles aan doen om hem nog een jaar te behouden", aldus Krabbedam. De financiële kant maakt het een moeilijk verhaal, maar afgelopen seizoen was Til belangrijk voor Feyenoord. "Hij kent de manier van trainen, de speelstijl van Slot. Daar heeft hij een belangrijke rol mee gespeeld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen