Barça neemt gigantische clausule op in nieuw contract Araújo

26 april 2022, 14:26   Bijgewerkt: 26 april 2022, 14:32

Ronald Araújo heeft zijn contract bij FC Barcelona verlengd. De 23-jarige verdediger uit Uruguay ligt nu tot de zomer van 2026 vast in Camp Nou. Barça heeft in de nieuwe overeenkomst een ontsnappingsclausule van liefst één miljard euro opgenomen.

Araújo is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van Barcelona. De Catalaanse club nam hem in 2018 voor een enkele miljoenen over van Boston River uit Uruguay. In zijn eerste seizoen in Catalaanse dienst maakte hij zijn minuten in Barcelona B. Op 6 oktober 2019 debuteerde de centrale verdediger in het eerste elftal. Als vervanger van Jean-Clair Todibo (inmiddels OGC Nice) kreeg hij een kwartier speeltijd tegen Sevilla.

Het was een bijzonder debuut voor Araújo, want ondanks een 4-0 voorsprong pakte hij in de slotfase een rode kaart na een overtreding op Javier Hernández. Daarna moest de Uruguayaanse verdediger ruim een half jaar wachten tot hij zijn volgende kans in de Spaanse topcompetitie kreeg. Inmiddels heeft Araújo 56 optredens in La Liga achter zijn naam staan, waarvan hij een groot deel onder Ronald Koeman speelde. Ook onder Xavi is Araújo een gewaardeerd selectielid.

De onderhandelingen tussen Barcelona en Araújo over een nieuwe contact hebben veel tijd in beslag genomen, maar zijn nu toch tot een goed einde gekomen. De vorige verbintenis van de verdediger liep volgend jaar zomer vast. Eerder dit seizoen tekenden onder meer Pedri en Ansu Fati een nieuwe contract bij Barcelona.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen