Chiellini stopt als international (en misschien wel helemaal)

26 april 2022, 10:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Giorgio Chiellini stopt als international van Italië. De 37-jarige verdediger speelt in juni nog een laatste interland en stelt zich daarna niet meer beschikbaar.

Op 1 juni zal Chiellini nog één keer uitkomen voor Italië. Dan staat in Londen de eerste editie van de Finalissima op het programma, een wedstrijd tussen de kampioenen van Europa en Zuid-Amerika.

"Ik neem op Wembley afscheid van het nationale team", vertelde Chiellini maandagavond na afloop van de 1-2 zege van Juventus op Sassuolo. "Dat is het stadion waar ik mijn hoogtepunt van mijn carrière heb meegemaakt: het winnen van het WK. Ik wil graag met een mooie herinnering afscheid nemen van de Azzurri."

De wedstrijd tegen Argentinië wordt de 117de interland voor Chiellini. Slechts vier spelers kwamen vaker uit voor Italië: Daniele De Rossi, Paolo Maldini, Fabio Cannavaro en Gianluigi Buffon.

Stoppen

Het is nog onduidelijk of Chiellini na dit seizoen helemaal stopt met voetballen. Hoewel de routinier een doorlopend contract heeft bij Juventus, twijfelt hij over zijn toekomst. "Laten we eerst in de top-vier eindigen en de Coppa Italia winnen, dan gaan we daarna om tafel zitten om erachter te komen wat voor iedereen het beste is", aldus Chiellini.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen