Bankzitter De Ligt ziet Kean uitgroeien tot held bij Juventus

25 april 2022, 22:42

Juventus is er maandagavond op de valreep in geslaagd om volop te profiteren van de nederlagen van AS Roma en Napoli. De huidige nummer vier van de Serie A won dankzij een heel laat doelpunt met 1-2 van Sassuolo. Matthijs de Ligt zag het vanaf de bank gebeuren.

Juventus volgde de verrichtingen van afgelopend weekend in de Serie A met tevredenheid op de voet. De ploeg uit Turijn zag zaterdag eerst AS Roma onderuit gaan tegen Inter Milan, alvorens Napoli een dag later een 0-2 voorsprong uit handen geven in het uitduel met Empoli. Twee concurrenten in de strijd om een Champions League-ticket lieten punten liggen, waardoor Juventus dus hele goede zaken kon doen. Het wist dat het nummer drie Napoli bij een overwinning op één punt zou naderen en AS Roma zo goed als definitief zou uitschakelen in de strijd om een plekje in de top vier. En dat deed de recordkampioen uiteindelijk dus ook.

Zónder De Ligt was het erg moeizaam wat Juventus maandagavond op de mat legde. De Ligt werd vorige week in het uitduel met Bologna na minder dan een uur naar de kant gehaald. De reden? Lichte darmproblemen. Daarvan was de Nederlander blijkbaar nog niet volledig hersteld, want op bezoek bij Sassuolo begon hij op de bank. Vanaf de zijkant moest hij lijdzaam toezien hoe de thuisploeg na een kleine veertig minuten de score opende. Heel lang kon ze daar echter niet van genieten, want Juventus kwam nog vóór de pauze langszij. Wie anders dan Paolo Dybala voorkwam dat zijn ploeg met een achterstand de kleedkamers opzocht. De Argentijn plaatste de bal met veel gevoel in de bovenhoek. Zijn negende competitietreffer van dit seizoen.

Met een gelijkspel zou Juventus echter niet heel veel opschieten, al zou het dan wel één punt uitlopen op AS Roma. De Oude Dame ging in de tweede helft dan ook op jacht naar de winnende treffer. Álvaro Morata was daar met een kopbal vlak na de pauze nog het dichtst bij, maar de Spanjaard zag zijn poging fraai gepakt worden door doelman Andrea Consigli. Daar bleef het eigenlijk wel bij wat betreft serieuze mogelijkheden in de tweede helft. Juventus scoorde vooralsnog pas 52 keer in de Serie A en het bezoek aan Sassuolo liet zien waarom. Het komt gewoon heel moeilijk tot uitgespeelde kansen. Daardoor leek de de 36-voudig Italiaans kampioen zich ook stuk te lopen op middenmoter Sassuolo. Maar invaller Moise Kean vond in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toch nog het bevrijdende gaatje in de groen-zwarte defensie: 1-2.