Jong Ajax met Ihattaren tegen VVV, ook Kudus van de partij

25 april 2022, 19:02   Bijgewerkt: 26 april 2022, 07:38

Ruim een week nadat Mohamed Ihattaren debuteerde in de hoofdmacht van Ajax, maakt hij 'gewoon' weer zijn opwachting bij de beloften. De aanvallende middenvelder behoorde afgelopen zaterdag nog tot de selectie voor het uitduel met NEC, maar moet zich maandagavond dus weer laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. Ook Mohammed Kudus heeft een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. 

Ajax haalde afgelopen winter niet alleen Brian Brobbey terug naar Nederland, maar ook Ihattaren. De creatieveling maakte een paar maanden eerder nog de overstap van PSV naar Juventus, dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Dat mondde echter uit in een enorme teleurstelling. Ihattaren verdween naar de achtergrond, alvorens begin dit jaar op te duiken in Amsterdam. Hij leek in eerste instantie te kiezen voor een herkansing bij FC Utrecht, maar toen meldde Ajax zich. De Amsterdammers gunden hem een kans op eerherstel. 

Bekijk ook: Ihattaren maakt op fraaie wijze eerste goal in Ajax-tenue

En die heeft hij gegrepen. Ihattaren maakte begin deze maand indruk met een fraaie treffer voor Jong Ajax in het thuisduel met TOP Oss. Nog geen twee weken later zat hij voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht. Uitgerekend in de bekerfinale tegen zijn oude werkgever maakte hij zijn rentree op het hoogste niveau. Ihattaren reisde afgelopen zaterdag ook mee af naar Nijmegen, maar tegen NEC was er geen invalbeurt voor hem weggelegd. Twee dagen later moet hij zich dus weer van zijn beste kant laten zien in de Keuken Kampioen Divisie. 

Dat geldt ook voor Kudus. De Ghanees, die in de zomer van 2020 voor de nodige miljoenen de overstap maakte naar Ajax, verzorgde afgelopen zaterdag nog als invaller de assist op de winnende goal van Brobbey. Nu staat hij dus aan de aftrap van het thuisduel met VVV-Venlo. Ook Mohamed Daramy is van de partij. Ajax telde afgelopen zomer ruim tien miljoen euro neer voor zijn komst, maar Ten Hag heeft nog geen hoge pet van hem op. Misschien verandert dat na de ontmoeting met VVV-Venlo, die om 20.00 uur begint. De Limburgers zijn bezig aan een teleurstellend seizoen. Ze staan op de tiende plek, met liefst vijftien punten minder dan Jong Ajax. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen