Sparta bevestigt: Steijn moet Rotterdammers in Eredivisie houden

25 april 2022, 18:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sparta Rotterdam heeft Maurice Steijn officieel eerder vastgelegd. De Rotterdammers maakten zojuist via de officiële kanalen bekend dat Steijn vanaf dinsdag voor de groep staat. Hij wacht dus de loodzware taak om de huidige nummer achttien van de Eredivisie te behoeden voor degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. 

Sparta beleeft een rampzalig seizoen en daar past het afgelopen weekend uitstekend in. De Rotterdammers gingen afgelopen vrijdag kansloos onderuit tegen FC Twente en zagen concurrenten PEC Zwolle en Willem II vervolgens winnen van respectievelijk RKC Waalwijk en Vitesse. Alsof dat nog niet erg genoeg was, maakte hoofdtrainer Fraser zondagavond bekend per direct op te stappen. Fraser, die na afloop van dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht, kwam tot dat besluit nadat hij te horen had gekregen dat zijn assistent Aleksandar Rankovic ontslagen zou worden. 

Eerder op deze maandag meldde RTV Rijnmond al dat Steijn naar alle waarschijnlijkheid per direct de opvolger van Fraser zou worden. Nu heeft Sparta zijn vervroegde komst dus bevestigd. 'De 48-jarige Hagenaar zal vanaf dinsdagochtend de trainingen leiden van de A-selectie. Hij wordt hierbij geassisteerd door Nourdin Boukhari en Jeroen Rijsdijk', klinkt het op de clubsite. Steijn werd in een eerder stadium al aangesteld als opvolger van Fraser met ingang van volgend seizoen. Maar nu er nood aan de man is, stapt de oud-trainer van onder meer ADO Den Haag, VVV-Venlo en NAC Breda dus eerder in.

En daar zijn de Rotterdammers erg blij mee. ''Na de mededeling van Henk Fraser dat hij vertrekt hebben we uiteraard ook contact gehad met Maurice Steijn. Uit die gesprekken, die wij zondagavond en vandaag hebben gehad, bleek dat hij de verantwoordelijkheid wil nemen en bereid is om er met de spelers en staf er alles aan te doen om Sparta in de Eredivisie te houden. Als club zijn we blij dat hij bereid is om niet per 1 juli te starten, maar ons nu al wil helpen. Het is tekenend voor het karakter dat hij niet voor de veilige weg kiest en nu ook deze doelstelling wil realiseren'', aldus technisch directeur Gerard Nijkamp. 

Sparta staat momenteel onderaan in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben één punt minder dan PEC Zwolle en Willem II. Komende zaterdag komt AZ op bezoek. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen