Fraser over vertrek: "Ranko is mijn rechterarm en beste wapen"

25 april 2022, 12:13

Henk Fraser geeft een verschil van inzicht met technisch directeur Gerard Nijkamp als hoofdreden voor zijn vertrek bij Sparta. De oefenmeester heeft vier speelronden voor het einde ontslag genomen bij Sparta omdat de club zijn assistent Aleksandar Rankovic op straat zette. Fraser, die na dit seizoen aan de slag gaat bij FC Utrecht, verklaarde zich solidair aan zijn 'rechterarm'.

Het vertrek van Rankovic bleek de druppel voor de oefenmeester. "Op een gegeven moment wordt het een optelsom en dit was voor mij een stap te ver. Ranko is mijn rechterarm, mijn beste wapen om het alsnog voor elkaar te krijgen om er in te blijven. Dat heeft te maken met professionaliteit en is voor mij de reden om te stoppen. Ik kon niet anders in relatie tot Ranko", zegt hij tegenover RTV Rijnmond.

Het Algemeen Dagblad noemde het ontslaan van Rankovic een slinkse manier om Fraser te lozen, maar dat weerspreekt de oud-verdediger. "Als hij dat wilde had dat al veel eerder gekund. En ik andersom ook. Dit is een samenloop van omstandigheden, die dingen komen nu bij elkaar. En dan kom je tegenover elkaar te staan en moet je een besluit nemen. Ik heb geweldige jaren gehad, dit is de club geworden waar ik met mijn kleinkinderen nog terug kom. Hoe het nu loopt, dat is ook hoe het soms gaat in de sportwereld."

Maurice Steijn neemt tot het einde van het seizoen de honneurs waar bij Sparta. Hij zou aanvankelijk komend seizoen van start gaan bij de Rotterdamse club, maar krijgt nu de loodzware taak om zijn ploeg de komende vier wedstrijden van degradatie te behoeden. Hekkensluiter Sparta neemt het de komende weken op tegen AZ, FC Groningen, PEC Zwolle en Heracles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen