Milan knokt zich naar peperdure punten bij rentree van Zlatan

24 april 2022, 22:45

AC Milan heeft zondagavond bijzonder goede zaken gedaan in de Serie A. De Milanezen leken tegen duur puntenverlies in de titelstrijd aan te lopen op bezoek bij Lazio. De titelkandidaat sloeg diep in blessuretijd echter alsnog hard toe: 1-2.

In de hoofdstad opende Milan de wedstrijd dramatisch. Er stonden namelijk pas vier minuten op het scorebord toen Lazio de score al wist te openen. Een scherpe voorzet van Sergej Milinkovic-Savic werd op waarde geschat door doelpuntenmachine Ciro Immobile. Hij was er als de kippen bij om de bal van dichtbij achter doelman Mike Maignan te werken: 1-0.

Daar lieten de bezoekers het natuurlijk niet bij zitten, al moest het wel genoegen nemen met een 1-0 ruststand. Na de thee duurde het echter niet lang tot de titelkandidaat toesloeg. Rafael Leão stuurde de defensie van Lazio het bos en liet Olivier Giroud de gelijkmaker tegen de touwen prikken. Daarna was het voor Lazio vooral tegenhouden en bleef Milan jagen op de 1-2.

De gasten kregen meedere kansen op een driepunter, maar die leek ze niet gegund. Pas in de tweede minuut van de blessuretijd was het Sandro Tonali, die op aangeven van de weer fitte Zlatan Ibrahimovic voor de bevrijdende 1-2 zorgde. Milan is dus voor even weer de koploper van de Serie A met twee punten meer dan Internazionale, dat nog wel een duel tegoed heeft.