Stuntploeg Union opent titel-poule met overwinning op Anderlecht

24 april 2022, 20:27   Bijgewerkt: 24 april 2022, 20:32

Union Sint-Gillis is zondagavond uitstekend begonnen aan de kampioensgroep van de Jupiler Pro League. De grote concurrent van Club Brugge won in eigen stadion met 3-1 van zijn Brusselse buurman RSC Anderlecht. De titeldroom van de promovendus blijft dus springlevend.

In het Joseph Marien Stadion verschenen drie Nederlanders aan de aftrap. Bart Nieuwkoop had een basisplaats bij de thuisploeg, terwijl Wesley Hoedt en Joshua Zirkzee mochten beginnen namens de bezoekers. De talentvolle doelman Bart Verbruggen nam op zijn beurt plaats op de bank. Het duurde niet lang of de eerste Nederlander had al een hoofdrol gepakt.

Nieuwkoop had namelijk maar twee minuten nodig om de 1-0 op het scorebord te zetten. De ex-Feyenoorder was er als de kippen bij om een rebound achter Hendrik Van Crombrugge te werken. Daarmee was de koek nog niet op voor Union, dat tien minuten later de voorsprong verdubbelde. Dante Vanzeir zorgde met een fraaie stift voor groot feest in Brussel.

Anderlecht knokte zich terug en kwam via Josh Cullen dichterbij. Het bleek echter niet genoeg om een resultaat te pakken bij de buurman. In het tweede bedrijf was het slotakkoord namens Union voor Kaoru Mitoma: 3-1. In de kampioensgroep speelt koploper Union nog vijf wedstrijden. De voorsprong op achtervolger Club Brugge is momenteel drie punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen