Fortuna slaat tegen povere Eagles grote slag in degradatiestrijd

24 april 2022, 18:50   Bijgewerkt: 24 april 2022, 18:55

In navolging van PEC Zwolle en Willem II heeft Fortuna Sittard drie essentiële punten bijgeschreven. Een uiterst tam en inspiratieloos Go Ahead Eagles werd met een minimale 1-0 nederlaag terug naar Deventer gestuurd. Ondanks de degradatiestress voetbalde de ploeg van Sjors Ultee fris en aanvallend, waarbij een fortuinlijk doelpunt van Zian Flemming genoeg was om de veilige veertiende plaats te bereiken. De thuisploeg hield het te lang spannend, want het kreeg een reeks kansen om de wedstrijd eerder in het slot te gooien.

Go Ahead zwijnde in de openingsfase toen Paul Gladon een subliem doelpunt maakte, maar dit vanuit buitenspelpositie deed. Even later beloonde de bedreven Tijjani Noslin zichzelf - na een knappe individuele actie - niet door ver naast te mikken. Met enig fortuin was het na een minuut of twintig alsnog raak voor de thuisploeg. Een pegel van Zian Flemming caramboleerde via de hak van Eagles-aanvoerder Bas Kuipers over de kansloze Andries Noppert heen. Net als vóór de 1-0 bleef de thuisploeg ook na het openingsdoelpunt scherper dan de ploeg van Kees van Wonderen. Go Ahead Eagles miste de ijver om kansen af te dwingen, waardoor Fortuna zich gemakkelijk staande hield. 

In de openingsfase van het tweede bedrijf kreeg Fortuna mogelijkheden om de score te verdubbelen via Gladon en Noslin. Even later fungeerde de paal als obstakel voor de Limburgers na een schot van Mats Seuntjens. Go Ahead kwam keer op keer goed weg en had werkelijk niets in de melk te brokkelen. Het was een mirakel te noemen dat de slordigheden van Go Ahead niet werden afgestraft en dat Fortuna deze wedstrijd slechts één keer scoorde. Ook in de eindfase was Go Ahead niet in staat om de wilskrachtige defensie van Fortuna te slechten, waardoor de Limburgers - ondanks een kortstondig tegenoffensief in de slotfase - de 1-0 over de streep trokken.

Opstellingen en beoordelingen*

Opstelling Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6.5, Mickaël Tirpan 6.5, Martin Angha 6, Dimitrios Siovas 6.5 (63. Roel Janssen 6), Ivo Pinto 6, Tijjani Noslin 6.5 (72. Andreas Samaris -), Deroy Duarte 6, Zian Flemming 7, Tesfaldet Tekie 7, Mats Seuntjens 6 en Paul Gladon 6.5 (87. Nigel Lonwijk -).

Opstelling Go Ahead Eagles: Andries Noppert 5.5, Cuco Martina 4, Gerrit Nauber 5.5, Joris Kramer 5, Bas Kuipers 5.5, Mats Deijl 5 (81. Martijn Berden -), Philippe Rommens 5 (64. Ogechika Heil 5.5), Iñigo Córdoba 5.5 (81. Jacob Mulenga -), Luuk Brouwers 5, Ragnar Oratmangoen 5 en Isac Lidberg 4.5 (64. Marc Cardona 5.5).

Man of the Match: Tesfaldet Tekie

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen