Slot blij met keuze voor Linssen: "Dat is een verbeterpunt voor Til"

Slot blij met keuze voor Linssen: "Dat is een verbeterpunt voor Til"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

24 april 2022 – Het had niet veel gescheeld, of Feyenoord had de strijd om plek drie weer helemaal opengegooid. Lang bleef het tegen FC Utrecht 1-1 maar in de zesde minuut van de blessuretijd maakte Luis Sinisterra toch de winnende treffer. Trainer Arne Slot gaf na afloop bij ESPN aan heel blij te zijn met het resultaat, maar toch minder met het vertoonde spel.

"De blijdschap was enorm, omdat je ook jezelf tekortdoet vandaag. Op 1-0 heb je drie enorme kansen en het enige schot van hen vliegt erin. Dat is eigenlijk een constant repeterend verhaal van ons dit seizoen." Die grote kansen namen echter wel af naarmate de wedstrijd vorderede. "Ondanks dat we op een gegeven moment constant aan het drukken waren, kregen we niet heel veel kansen meer."

FC Twente blijft Feyenoord op drie punten in de nek hijgen, wat Slot toch wel verbaast. "Normaal zou je met dit puntenaantal met twee vingers in de neus minimaal vierde zijn geworden, maar dit seizoen is het voor het eerst nodig om veel meer punten te halen. Daarom is winnen in de laatste minuut wel heel lekker." Wel verloor Feyenoord Marcos Senesi met een blessure, maar Slot hoopt desalniettemin dat hij donderdag inzetbaar is. "Hij zei zelf dat het wel meeviel."

Slot moest ook al Guus Til missen, waardoor hij Bryan Linssen op tien zette. "Ik vond ons in de eerste helft in het algemeen niet zo goed spelen, maar wat Bryan heel goed deed, is dat hij verdedigend heel veel werk heeft verricht. Hij veroverde de bal in het terugverdedigen waardoor wij de 1-0 maakten. Dus dat heeft hij heel goed ingevuld. Als Guus fit is, dan speelt hij, maar wat Bryan heel goed deed, en dat is een verbeterpunt voor Guus, is dat we hem tussen de linies goed konden vinden."

Lees ook: De beoordelingen van Feyenoord en FC Utrecht in De Kuip

Toch was Slot niet louter positief over het duel met Utrecht. "Het was zwaar en warm en we waren heel slordig. Vooral als je dan heel veel energie steekt in het verdedigen en dan met een kansloze actie weer de bal verliest, dan moet je heel veel op en neer. Daarmee maakten we het onszelf heel erg lastig."

Reacties

gerelateerd