Titelstrijd Serie A wordt Milanese clash; Napoli haakt af na zeperd

24 april 2022, 16:55

SSC Napoli wordt ook dit seizoen niet de landskampioen van Italië. De club uit Napels leek zondagmiddag de druk op Internazionale en AC Milan op te voeren, maar leed uiteindelijk een pijnlijke nederlaag. Empoli bleek met 3-2 te sterk voor de ploeg van Luciano Spalletti.

Er was na 54 minuten spelen nog geen wolkje aan de lucht voor Napoli, dat al op een comfortabele 0-2 voorsprong stond op dat moment. Vlak voor het rustsignaal had ex-PSV'er Dries Mertens de bezoekers namelijk op voorsprong gezet. Na de thee hoefden de fans van de bezoekers ook niet lang te wachten. In de 53e minuut zorgde Lorenzo Insigne voor de gewenste 0-2.

Het leek er vervolgens lang op dat deze 0-2 ook de eindstand zou worden, maar het uit niets werd de wedstrijd weer spannend. Liam Henderson was tien minuten voor tijd goed voor de aansluitingstreffer en dat gaf Empoli vleugels. Zeven minuten later was alles anders en stond het 3-2 voor de gastheer. Andrea Pinamonti was met twee treffers de grote man.

Door de pijnlijke nederlaag is Napoli zo goed als afgehaakt in de titelstrijd. Na 34 wedstrijden staat de club op plek drie met 67 punten. Internazionale (72 punten) en AC Milan (71 punten) staan er beter voor en hebben pas 33 duels afgewerkt. Inter won zaterdagavond met 3-1 van AS Roma. Milan speelt later vandaag (20.45 uur) een uitwedstrijd tegen Lazio.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen