Inter aan kop in Italië, scorende Dumfries evenaart Bergkamp

23 april 2022, 19:55

Met dank aan Denzel Dumfries heeft Inter de koppositie in de Serie A veroverd. De rechtsback van de Milanese grootmacht opende na een halfuur spelen tegen AS Roma de score en zag zijn ploeg daarna uitlopen naar een 3-1 overwinning. Daardoor passeerde Inter, waar ook Stefan de Vrij een basisplaats had, aartsrivaal AC Milan op de ranglijst.

Als een echte spits opende Dumfries de score. De verdediger werd diepgestuurd, kwam oog in oog met de doelman en bleef opvallend rustig. Daarmee tekende de rechtsachter alweer voor zijn vijfde doelpunt in dienst van de topclub. De voormalig aanvoerder van PSV trad daarmee in de voetsporen van Dennis Bergkamp en Wim Jonk, de laatste Nederlanders met minstens vijf goals in competitieverband namens Inter.

Omdat Marcelo Brozovic en Lautaro Martínez ook nog scoorden, deed Inter uitstekende zaken in strijd om de Italiaanse landstitel. Daar kon het AS Roma van basisklant Rick Karsdorp geen stokje voor steken. Roma was zelf zelden gevaarlijk en verloor daarmee de aansluiting met de top vier in de Serie A. Henrikh Mikhytarian zorgde in de slotfase nog voor de eretreffer.

De voorsprong van Inter op nummer twee AC Milan bedraagt dankzij de overwinning nu één punt. Nummer drie Napoli lijkt voorlopig op veilige afstand voor Inter: die achterstand is vijf punten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geweldige transfer voor hem!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen