Pijnlijke statistiek: 'zekerheidje' Tadic vanaf elf meter de kluts kwijt

23 april 2022, 19:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Erik ten Hag zal na dit weekend serieus gaan heroverwegen of Dusan Tadic nog altijd de strafschoppen moet nemen bij Ajax. De Servische aanvoerder was lange tijd een zekerheidje vanaf de penaltystip, maar faalde de laatste wedstrijden al meermaals.

Tadic hield drie van zijn laatste zes strafschoppen in de Eredivisie om zeep. Zaterdagmiddag mocht hij in de eerste helft van de ontmoeting met NEC aanleggen vanaf de stip, maar werd zijn inzet gekeerd door NEC-doelman Matthijs Branderhorst. Mede door die misser van de ervaren captain zocht Ajax de kleedkamer op met een 0-0 gelijkspel.

Het is een gigantisch verschil met de penaltystatistieken die Tadic in het verleden kon overleggen. De linkspoot miste van zijn eerste 37 pogingen in de Eredivisie slechts tweemaal vanaf de strafschopstip. Het roept de vraag op of Tadic nog wel de juiste nemer is in de selectie van Ajax. Met spelers als Sébastien Haller en Steven Berghuis in de gelederen heeft Ajax enkele penaltyspecialisten in huis.

De misser kwam de uitploeg echter niet duur te staan. Ajax vertrok uiteindelijk met drie punten uit Nijmegen, dankzij een winnende treffer van Brian Brobbey (0-1). De spits schoot zijn ploeg in de 89ste minuut naar een zege.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen