Stekelenburg breekt record met basisplaats tegen NEC

23 april 2022, 17:10

Maarten Stekelenburg heeft een record op zijn naam geschreven. De Amsterdamse sluitpost werd op bezoek bij NEC de eerste speler van Ajax ooit die een basisplaats kreeg als 39-jarige. De doelman verdedigde op bezoek in Nijmegen voor de eerste keer in maanden het doel in de Eredivisie.

Stekelenburg begon het seizoen nog als basisspeler, maar was vanwege een blessure maanden uit de roulatie. Remko Pasveer ontpopte zich tijdens zijn afwezigheid als stabiele vervanger, maar raakte eveneens geblesseerd aan zijn hand. Daardoor kreeg André Onana vanwege zijn dopingschorsing weer het vertrouwen onder de lat, maar hij maakte de afgelopen weken weinig indruk.

Officieel ontbreekt de Kameroener vanwege liesklachten, maar Onana kwam onder vuur te liggen nadat hij het publiek na afloop van de wedstrijd tegen Sparta niet bedankte en in een interview aan te geven 'geen shit' te geven om de fluitconcerten van de achterban. Onana ging bovendien bij enkele tegentreffers bepaald niet vrijuit.

Daarom koos Erik ten Hag in de verloren bekerfinale tegen PSV voor Stekelenburg, die ook tegen NEC het vertrouwen krijgt. Ajax verkeert in een mindere fase en moet nog vijf duels overleven in strijd om de titel. De voorsprong op PSV bedraagt vier punten.

Volg de wedstrijd hier live!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen