Mvogo lyrisch over Schmidt: "Heeft hij fantastisch gedaan"

23 april 2022, 16:33

Yvon Mvogo baalt ervan dat zijn samenwerking met Roger Schmidt er na dit seizoen op zit. De Zwitserse sluitpost keert terug naar RB Leipzig, terwijl Schmidt aan de slag gaat bij Benfica. De twee werkten twee seizoenen samen bij PSV en beleefden daarin hoogte- en dieptepunten, maar toch is Mvogo lovend.

En dat terwijl hij enkele weken geleden nog de dupe werd van een keuze van Schmidt. Mvogo kreeg na maandenlang weifelend optreden van concurrent Joël Drommel tegen AZ eindelijk eens het vertrouwen, maar werd al na één blunder weer gepasseerd. "Ik was in februari teleurgesteld in Roger Schmidt, maar nu heb ik gezien hoe ongekend goed hij een team kan motiveren", aldus Mvogo tegen het Eindhovens Dagblad.

Mvogo keerde onlangs weer terug onder de lat bij PSV en beloonde het vertrouwen vorige week met de gewonnen beker. "Wat hij met ons heeft gedaan na de wedstrijd tegen Leicester City was geweldig. Het was de perfecte balans tussen ontspanning en toch de druk erop houden om uitgerekend deze speciale wedstrijd te winnen. Hij heeft dat fantastisch gedaan en nu ben ook ik een winnaar van deze beker. Dat moest gewoon. Het moest echt. Dit team verdiende een prijs, waardoor we nu toch met een goed gevoel op de afgelopen twee jaar terug kunnen kijken."

Mvogo lijkt het seizoen bij PSV af te maken als eerste keuze. Mogelijk vertrekt hij met twee hoofdprijzen op zak: naast de beker mag PSV namelijk nog altijd dromen van de landstitel. Het verschil op de ranglijst bedraagt momenteel vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen