Vroege rode kaart deert Van Bronckhorst niet in play-offs

23 april 2022, 15:01

Rangers is uitstekend begonnen aan de play-offs voor de Schotse titel. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst was zaterdag ondanks een vroege rode kaart met 1-3 te sterk voor Motherwell. Door de zege voert Rangers de druk op aartsrivaal en koploper Celtic op.

De wedstrijd tussen Motherwell en Rangers ontbrandde in minuut 14 door een ongelukkige eigen goal van Liam Kelly, de doelman van de thuisploeg. De uitstekende uitgangspositie van Rangers verdween als sneeuw voor de zon toen eerst Leon Balogun van het veld werd gestuurd na een overtreding op Dean Cornelius en vervolgens Ross Tierney met een kopbal de score gelijktrok.

Maar Rangers toonde veerkracht en kwam ondanks de man-minder-situatie meteen na rust opnieuw op voorsprong. Scott Wright tekende voor de belangrijke 1-2, waarna James Tavernier twintig minuten later vanaf de strafschopstip de marge zelfs verdubbelde. Motherwell, dat in de reguliere competitie Rangers twee keer punten afsnoepte, slaagde er niet om zich nogmaals terug te knokken.

Door de zege blijft Rangers in de race om de landstitel. De achterstand op Celtic is nu drie punten, maar de aartsrivaal komt dit weekend nog wel in actie. In de volgende speelronde, op zondag 1 mei, komen de overgebleven titelkandidaten elkaar nog tegen.