Keert Luuk de Jong terug naar PSV? "Ze mogen altijd hopen"

23 april 2022, 12:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Luuk de Jong weet nog niet waar hij volgend seizoen speelt. Een terugkeer naar PSV behoort voor de 31-jarige spits van FC Barcelona tot de mogelijkheden.

De Jong wordt dit seizoen door Barcelona gehuurd van Sevilla en keert - zoals het er nu voor staat - in de zomer terug naar zijn eigenlijke werkgever. Heel waarschijnlijk is het echter niet dat de aanvaller volgend seizoen de clubkleuren van Sevilla draagt. "Kijk, ik ben 31 en ik moet ook goed afwegen wat ik moet doen", zegt De Jong in gesprek met de NOS.

Terugkeren naar PSV is een optie voor hem. "Ze mogen altijd hopen. En dat doen ze denk ik ook veel...", lacht de aanvaller. "Maar nee, ik ben honderd procent eerlijk: ik weet het echt nog niet. Ik ben nog bezig met dit moment bij een prachtige club. Ik kan gerust zeggen dat PSV een plek in mijn hart heeft."

Publiekslieveling

Bij Barcelona wordt De Jong dit seizoen gebruikt als pinchhitter. In die rol is hij sinds Xavi het stokje heeft overgenomen van Ronald Koeman zeer succesvol geweest. De trainerswissel leek aanvankelijk nog in het nadeel van De Jong uit te pakken: de spits werd in januari richting de uitgang geduwd, maar bleef en groeide binnen korte tijd uit tot publiekslieveling.

"Ik had altijd in mijn hoofd: ik ga het seizoen afmaken bij Barcelona. Ik was natuurlijk net een paar maanden ervoor verhuisd naar Barcelona, bij een van de grootste clubs van de wereld, wie weet wat jouw inbreng daarin kan zijn. Gelukkig heb ik de keuze gemaakt om te blijven en te blijven knokken", aldus De Jong, die zijn populariteit in Barcelona wel kan verklaren. "Ook al denken mensen dat je het niet kan, als je keihard blijft doorwerken, dan kan je het nog steeds halen. Dat is denk ik een heel goed voorbeeld voor vooral veel kinderen, dat je de dingen die je wilt bereiken nooit moet opgeven."

Moet PSV een poging wagen om Luuk de Jong terug te halen? Praat mee!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt mij de perfecte versterking voor PSV!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen