Uitzinnige Jonk is 'supertrots' en gaat in op toekomst in Volendam

22 april 2022, 23:20

Toen FC Volendam in het seizoen 2018/2019 als zestiende eindigde, realiseerde de clubleiding zich dat het anders moest. Ze stelde Wim Jonk aan als hoofdtrainer en dat bleek een schot in de roos. Na een derde en zesde plek heeft FC Volendam het na dertien jaar eindelijk voor elkaar: promotie naar de Eredivisie. Het moest van héél ver komen en juist daarom is Jonk zo trots op zijn ploeg. 

Dit seizoen moest het écht gebeuren. Excuses waren er eigenlijk ook niet meer voor FC Volendam, zeker niet nadat Robert Mühren terugkeerde op het oude nest. Mühren promoveerde vorig seizoen met SC Cambuur naar de Eredivisie en had dus de kans om te schitteren op het hoogste niveau. Maar hij koos voor een terugkeer naar FC Volendam omdat het zijn droom is om met de Volendammers te schitteren in de Eredivisie. Volgend seizoen krijgen de topschutter en zijn ploeggenoten eindelijk de kans, want dankzij de 1-2 overwinning op FC Den Bosch vrijdagavond is promotie een feit. 

Bekijk ook: FC Volendam wordt gek na laatste fluitsignaal

FC Volendam zat na 45 minuten op rozen. Het ging met een 0-2 voorsprong rusten en leek zich zo langzaam maar zeker klaar te mogen maken voor een groot feest. Maar in de slotfase van de tweede helft werd het toch nog razend spannend. FC Den Bosch kwam terug tot 1-2 en kreeg meerdere mogelijkheden om zelfs nog de gelijkmaker te produceren, maar gelukkig voor FC Volendam kwam het niet zover. ''Wat een spanning, wat een ontknoping'', reageerde Jonk na afloop voor de camera van ESPN. ''In de laatste minuten gebeurde er van alles.'' En daar is niets aan gelogen. Zo werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat FC Den Bosch-supporters voorwerpen op het veld hadden gegooid en kregen beide ploegen het in de blessuretijd nog met elkaar aan de stok. 

FC Volendam zal erom malen. Volgend seizoen gaat het weer naar de Johan Cruijff ArenA en de Kuip. ''Dit is heel gaaf. De jongens hebben het hele jaar keihard gewerkt. Ze hebben een ongeslagen reeks van 26 wedstrijden neergezet. Daarna hebben we een mindere periode gehad, maar ze hebben het toch weer opgepakt. Ik ben supertrots op ze'', aldus Jonk. FC Volendam begon dramatisch aan de vierde periode. Het pakte slechts twee punten in de eerste vijf wedstrijden. De druk leek de ploeg van Jonk te veel te worden, maar ze toonde niet voor het eerst dit seizoen veerkracht. ''Ze hebben na een moeilijke fase hun rug gerecht. We hebben veel problemen gehad, met blessures, ziektes en zwaktes. We zijn weer bij elkaar gekomen en hebben op de juiste momenten de punten gehaald.''

Gaat Jonk met FC Volendam de Eredivisie in?

De grote vraag is nu alleen nog of Jonk volgend seizoen nog voor de groep staat in Volendam. De oefenmeester is namelijk in het bezit van een aflopend contract. De verwachting is echter dat hij binnenkort 'gewoon' zijn handtekening zet onder een vernieuwde verbintenis. Voor de camera van NH Sport zegt dat hij dat dat wel goed komt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen