Enorme stunt: Almere City mag serieus dromen van de Eredivisie

22 april 2022, 22:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel Almere City een hele lange tijd geen potten wist te breken in de Keuken Kampioen Divisie, mag het prompt serieus dromen van de Eredivisie. De Almeerders zegevierden vrijdagavond met 2-3 bij TOP Oss en door de nederlaag van Roda JC in FC Emmen hebben zij momenteel een ticket voor de nacompetitie in handen.

De strijd om de vierde periodetitel lijkt in de laatste twee speelronden te gaan tussen Almere City en Roda JC. De Limburgers hadden bij aanvang van de 36e speeldag de beste papieren, maar door de nederlaag tegen FC Emmen moeten zij in de achtervolging op Almere. De ploeg van Alex Pastoor is de laatste weken bezig aan een indrukwekkende inhaalslag, ondanks de pijnlijke nederlaag tegen NAC Breda van afgelopen zaterdag. Almere City herstelde zich op bezoek bij TOP Oss uitstekend van die verliespartij. Dankzij doelpunten van Danny Post, Maarten Pouwels en Lance Duijvestijn leidde het na een uur al met 0-3. 

Niets aan het handje voor Pastoor en zijn manschappen, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. TOP Oss kwam terug tot 2-3 en ging nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker, maar die viel uiteindelijk niet. Gelukkig voor Almere City, dat de tweede plek overneemt van Roda JC in de vierde periode. Omdat FC Emmen zich eerder dit seizoen al kroonde tot winnaar van de derde periode en ook de vierde in de wacht lijkt te slepen, gaat het ticket voor de nacompetitie naar Almere City. Maar dan moet de ploeg van Pastoor nog wel twee keer winnen. Het belooft spannend te worden, want de voorsprong op Roda JC bedraagt slechts één punt. Ook FC Eindhoven, dat volgt op twee punten, is nog in de race. 

Helmond Sport-De Graafschap (0-4)

De Graafschap zal balen dat TOP Oss er niet meer in slaagde om op gelijke hoogte te komen. De Superboeren zijn in de strijd om een ticket voor de nacompetitie namelijk afhankelijk van de resultaten van Almere City. Omdat Jong Ajax de nummer zeven is, is de huidige klassering van De Graafschap - negende - normaliter voldoende voor een plek in de play-offs. Maar dat geldt alleen als Roda JC of FC Eindhoven er met de periodewinst vandoor gaat. Zoals het er nu naar uitziet, grijpt De Graafschap, ondanks de ruime zege op Helmond Sport, naast de play-offs. Maar er was ook goed nieuws voor de Superboeren, die concurrent NAC Breda met 1-2 zagen verliezen van FC Dordrecht. Het verschil tussen NAC en De Graafschap bedraagt met nog twee wedstrijden te gaan slechts één punt, waardoor de ploeg uit Doetinchem zich alsnog via de reguliere competitie kan plaatsen voor de nacompetitie. 

Overige uitslagen

NAC Breda-FC Dordrecht 1-2

Excelsior-Jong AZ 3-3

Telstar-FC Eindhoven 0-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

thijmey1801
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zolang ze maar niet met dat stadion promoveren...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen