Guardiola en Rangnick stellig over Ten Hag: "Manager van topniveau"

22 april 2022, 16:35

Ralf Rangnick en Pep Guardiola hebben alle vertrouwen in Erik ten Hag, die na de zomer de scepter zwaait bij Manchester United. De Duitse oefenmeester kent de trainer niet persoonlijk, terwijl de Spanjaard jarenlang met de Nederlander samenwerkte bij Bayern München. Daar was Ten Hag de trainer van de beloftenploeg toen Guardiola aan het roer stond bij de hoofdmacht.

"Je hoeft alleen maar naar Ajax te kijken om zijn kwaliteiten te zien. Ik wens hem het allerbeste. Hij is een manager van topniveau, Ajax is een genot om naar te kijken", vertelt de trainer van rivaal City op de persconferentie. Waar de Blues momenteel bovenaan staan in de competitie, is de stadgenoot terug te vinden op een teleurstellende zesde plaats op de ranglijst. Guardiola verwacht dat Ten Hag de ploeg weer naar de bovenkant van de ranglijst kan loodsen.

Rangnick vol vertrouwen

Ook Ralf Rangnick, de huidige trainer van United, heeft vertrouwen in zijn opvolger. "Ik wist dat Erik een van de kandidaten was waar de clubleiding mee sprak. Ik heb ze gezegd dat het naar mijn mening een goede keuze is. Dat baseer ik op basis van wat ik heb gezien en gehoord van mensen die met hem werkten", vertelt de interim-manager op de persconferentie. Rangnick kent de oefenmeester niet persoonlijk, maar hij kent de speelwijze van de nieuwbakken manager wel.

"Van wat ik heb gezien van hem bij Ajax en de beloftenploeg van Bayern kan ik zeggen dat ik van zijn manier van spelen hou. Ik ben positief gestemd dat we een ander team gaan zien. Hij krijgt een hele voorbereiding de tijd en hij heeft de kans om met zijn eigen staf te bouwen", besluit Rangnick, die als adviseur verbonden blijft aan de Premier League-club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen