Actief Groningen plukt verdediger transfervrij weg bij Ajax

22 april 2022, 15:16

FC Groningen heeft de derde aanwinst voor het komende seizoen binnen. Na Ragnar Oratmangoen en Joey Pelupessy komt ook Nordin Musampa de middenmoter komend seizoen versterken. De twintigjarige verdediger komt transfervrij over van Ajax en heeft een contract tot medio 2025 getekend.

Daarin zit nog een optie voor een extra seizoen, zo meldt FC Groningen op de clubwebsite. De Nederlands-Congolese verdediger speelde vanaf 2014 in de jeugdopleiding van Almere City. Twee jaar later verkaste hij naar de jeugd van Ajax, waar hij in 2019 zijn debuut maakte namens Jong Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie staat zijn teller nu op 53 wedstrijden.

Komend seizoen gaat de verdediger het op een hoger podium proberen. Volgens Mark-Jan Fledderus heeft FC Groningen er goed aan gedaan de verdediger naar de Euroborg te halen. "Nordin is op het eerste oog wellicht een wat minder opvallende speler. Maar als je onder de radar kijkt en hem intensief analyseert, zie je heel veel goede dingen: hij is positioneel sterk, rustig aan de bal en heeft een goed voetballend vermogen. Nordin is niet de langste verdediger, maar heeft wel een zeer behoorlijke sprongkracht en snelheid."

FC Groningen deed de laatste jaren al regelmatig succesvol zaken met Ajax. In het verleden groeiden Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Azor Matusiwa uit tot vaste waarden bij de Groningers. Dit seizoen maakt Neraysho Kasanwirjo veel indruk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen