Vertonghen oppert revolutionair idee en wil schwalbes aanpakken

22 april 2022, 09:25

Als het aan Jan Vertonghen ligt, wordt er snel een einde gemaakt aan het irritatiewekkende spel van sommige clubs. Al jaren woekert een discussie over het aanpakken van tijdrekken, maar nog altijd is de FIFA niet met een plan gekomen om daar korte metten mee te maken. Vertonghen voorziet de voetbalbond van een advies.

Vertonghen, die momenteel speelt voor Benfica, hoopt dat er snel veranderingen komen. 'Voetbal moet écht zo snel mogelijk overstappen op zuivere speeltijd', schrijft de Belgische verdediger op Twitter. 'De teams die voordeel hebben bij het maken van schwalbes en huilen op het veld, halen al het plezier weg bij de fans die graag naar een voetbalwedstrijd willen kijken en niet naar een theaterstuk.'

Vertonghen heeft een idee hoe het eruit zou moeten zien. 'Tweemaal dertig minuten spelen en een zichtbare klok die stopt als het spel stil ligt, dat is een mooie start', vervolgt de verdediger. 'En rode kaarten voor spelers die opzichtig een schwalbe maken, alsjeblieft!'

Onlangs maakte zijn eigen ploeg Benfica zich nog schuldig aan het tijdrekken, tijdens de ontmoeting met Ajax in de achtste finale van de Champions League. De Portugezen trokken zodoende de zege over twee duels over de streep en bereikten de kwartfinale, waarin Liverpool uiteindelijk te sterk was.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Is Benfica niet zelf zo'n club , die alles in het werk stelt om het spel op diverse manieren te ontregelen? Vertongen verbeter de wereld en begin bij je zelf.

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Haha echt he

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Te zwak, mag veel harder. Tijdens wedstrijden, (als er doelpunt is gescoord door team van de dader) meteen 1 doelpunt aftrek. Blijkt na de wedstrijd dat er een schwalbe is gemaakt dan gaat dat doelpunt er alsnog af en kan dat het behaalde resultaat beïnvloeden, dus een gelijkspel word dan een een nederlaagen een winst kan een gelijkspel worden. En bij kaarten ook na de wedstrijd rood mogen geven en het resultaat van die speler tijdens de wedstrijd vanaf het schwalbe moment verbeurd verklaren (assist enz)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen