Vertonghen oppert revolutionair idee en wil schwalbes aanpakken

Vertonghen oppert revolutionair idee en wil schwalbes aanpakken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

22 april 2022 – Als het aan Jan Vertonghen ligt, wordt er snel een einde gemaakt aan het irritatiewekkende spel van sommige clubs. Al jaren woekert een discussie over het aanpakken van tijdrekken, maar nog altijd is de FIFA niet met een plan gekomen om daar korte metten mee te maken. Vertonghen voorziet de voetbalbond van een advies.

Vertonghen, die momenteel speelt voor Benfica, hoopt dat er snel veranderingen komen. 'Voetbal moet écht zo snel mogelijk overstappen op zuivere speeltijd', schrijft de Belgische verdediger op Twitter. 'De teams die voordeel hebben bij het maken van schwalbes en huilen op het veld, halen al het plezier weg bij de fans die graag naar een voetbalwedstrijd willen kijken en niet naar een theaterstuk.'

Vertonghen heeft een idee hoe het eruit zou moeten zien. 'Tweemaal dertig minuten spelen en een zichtbare klok die stopt als het spel stil ligt, dat is een mooie start', vervolgt de verdediger. 'En rode kaarten voor spelers die opzichtig een schwalbe maken, alsjeblieft!'

Onlangs maakte zijn eigen ploeg Benfica zich nog schuldig aan het tijdrekken, tijdens de ontmoeting met Ajax in de achtste finale van de Champions League. De Portugezen trokken zodoende de zege over twee duels over de streep en bereikten de kwartfinale, waarin Liverpool uiteindelijk te sterk was.

Reacties

gerelateerd